fbpx

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης: Πρωταθλητής του 2023 στο WRC2 ο Μίκελσεν!

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης: Πρωταθλητής του 2023 στο WRC2 ο Μίκελσεν!

Ο Αντρέας Μίκελσεν, πραγματοποιώντας μία ανέλπιστη ανατροπή των δεδομένων, κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή στο WRC2.

Ο Νορβηγός έμοιαζε να τίθεται εκτός παιχνιδιού στο Ράλι Κεντρικής Ευρώπης ήδη από την Παρασκευή, όταν ένα ατύχημα του κόστισε περίπου 10 λεπτά στο χρονόμετρο. Αν και στην πράξη ποτέ δεν υπερέβη αυτό το χάσμα από την κορυφή, ευτύχησε να δει τον άμεσο αντίπαλό του, Γιοάν Ροσέλ, να έχει αργότερα ολική εγκατάλειψη λόγω σύγκρουσης με δέντρο.

Έτσι, ο Γκας Γκρίνσμιθ απέμενε ο μοναδικός που θα μπορούσε να ανακόψει τον Μίκελσεν από την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου. Ωστόσο και αυτό το σενάριο… διεγράφη, όταν ο Βρετανός απέτυχε να πάρει βαθμούς στην Powerstage.

Αυτή τη στιγμή Μίκελσεν και Γκρίνσμιθ μπορεί να ισοβαθμούν στους 111 βαθμούς, όμως ο Νορβηγός υπερέχει λόγω των τριών νικών που έχει (έναντι δύο), ενώ ο τελευταίος αγώνας στην Ιαπωνία δεν είναι διαθέσιμος για βαθμολογική συγκομιδή για τον Βρετανό, σε αντίθεση με τον Μίκελσεν. Έτσι, ακόμη κι αν δεν προσθέσει τίποτα στον… λογαριασμό του ο Νορβηγός, ήδη από την ισοβαθμία εξασφάλισε τον τίτλο.

Σημειώνεται πως στην κατηγορία WRC2 νικητής του αγώνα ήταν ο Νικολά Σιαμίν, με τους Έρικ Τσάις και Καγετάν Καγετάνοβιτς να συμπληρώνουν την τριάδα.

Η τελική κατάταξη της κατηγορίας WRC2:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα