fbpx

Μαρτίν: “Να μην ξανακάνουμε λάθη στην επιλογή ελαστικών”

Μαρτίν: “Να μην ξανακάνουμε λάθη στην επιλογή ελαστικών”

Μία λανθασμένη επιλογή ελαστικών αποδείχθηκε αρκετή για να υπονομεύσει τις πιθανότητες του Χόρχε Μαρτίν να διεκδικήσει τη νίκη στο Γκραν Πρι Αυστραλίας.

Ο αναβάτης της Mooney VR46 μπήκε με μαλακή γόμα στον αγώνα, την ώρα που όλοι οι αντίπαλοί του είχαν επιλέξει τη μεσαία. Όπως αποδείχθηκε, τα soft ελαστικά δεν είχαν την απαιτούμενη διάρκεια ζωής, με αποτέλεσμα ο Μαρτίν να μπει ως πρωτοπόρος στον τελευταίο γύρο, αλλά να τερματίσει πέμπτος.

“Τώρα είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε πως η μαλακή γόμα δεν ήταν η σωστή επιλογή και έπρεπε να επιλέξουμε τη μεσαία. Ωστόσο, ό,τι έγινε, έγινε. Νιώθω καλά. Διαχειρίστηκα την απόσταση που είχα από τους υπόλοιπους στο μέσον του αγώνα. Στους τελευταίους έξι γύρου άρχισα να δυσκολεύομαι αρκετά.

Πλέον δεν είχα πίσω ελαστικό. Ίσως για δύο γύρους να διατήρησα μία απόσταση ασφαλείας, όμως στον τελευταίο κέρδιζαν οι αντίπαλοί μου μισό δευτερόλεπτο ανά δύο στροφές. Ήταν πια ανέφικτο να νικήσω.

Το σημαντικό είναι να μην ξανακάνουμε λάθη στην επιλογή ελαστικών. Θα φοράμε τα ίδια με τους αντιπάλους μας και αυτό θεωρώ πως θα αποδειχθεί ως το κλειδί της νίκης”, ανέφερε ο Μαρτίν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα