fbpx

Γκραν Πρι Ινδονησίας: “Αφεντικό” σε Sprint Race και βαθμολογία ο Μαρτίν, πρωταθλήτρια κατασκευαστών η Ducati! (vid)

Γκραν Πρι Ινδονησίας: “Αφεντικό” σε Sprint Race και βαθμολογία ο Μαρτίν, πρωταθλήτρια κατασκευαστών η Ducati! (vid)

Το Moto GP έχει πλέον νέο επικεφαλής! Ο Χόρχε Μαρτίν ήταν ο μεγάλος νικητής του Sprint Race για το Γκραν Πρι Ινδονησίας, αποτέλεσμα που του έδωσε την πρωτοπορία στη βαθμολογία των αναβατών. Ο Ισπανός της Prima Pramac πραγματοποίησε έναν άπταιστο αγώνα, βρέθηκε στην πρώτη θέση 5 γύρους πριν το φινάλε και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω, πανηγυρίζοντας παράλληλα την 4η σερί νίκη του σε Sprint Race.

Αντιθέτως, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της βαθμολογίας Πέκο Μπανιάια πλασαρίστηκε στην 8η θέση του αγώνα (εκκινώντας 13ος), μη καταφέρνοντας έτσι να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα των τριών βαθμών που είχε από τον Μαρτίν. Τη δεύτερη θέση στο Sprint Race κατέλαβε ο poleman Λούκα Μαρίνι, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μάρκο Μπετσέκι, κάνοντας έτσι το 1-2-3 για την Ducati.

Τα αποτελέσματα του Sprint Race:

Αυτή η εξέλιξη είχε όμως και ως αποτέλεσμα η Ducati να κάνει αυτό που… επί μήνες αναμενόταν, δηλαδή να εξασφαλίσει και μαθηματικά των τίτλο στους κατασκευαστές και μάλιστα για τέταρτη διαδοχική χρονιά. Η ιταλική ομάδα ποτέ δεν είχε ουσιαστικό ανταγωνισμό στη σεζόν, έχοντας αυτή τη στιγμή σχεδόν τους διπλάσιους βαθμούς από τη δεύτερη KTM, ενώ απομένουν ο κυριακάτικος αγώνας συν άλλα πέντε Γκραν Πρι για το τέλος του πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται πως ο κυριακάτικος αγώνας θα εκκινήσει στις 10:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και τηλεοπτικά θα προβληθεί από την Cosmote TV.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα