fbpx

ERC: Ανατρεπτική… νίκη για τον Όστμπεργκ στην Ουγγαρία

ERC: Ανατρεπτική… νίκη για τον Όστμπεργκ στην Ουγγαρία

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την αγωνιστική σεζόν στο ERC ο Μαντς Όστμπεργκ. Λίγες ημέρες πριν από τα 36α γενέθλιά του, ο Νορβηγός πήρε τη νίκη στο Ράλι Ουγγαρίας, με το οποίο έπεσε η αυλαία του φετινού ERC. Έχοντας στοπ πλευρό του τον Πάτρικ Μπαρθ, ο Όστμπεργκ οδήγησε συνετά το Citroen C3 Rally2, δεν πήρε περιττό ρίσκο και ήταν δεύτερος γενικής μέχρι την προτελευταία ειδική του αγώνα, παρά το κλατάρισμα που είχε στην 10η ειδική…

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε μία ειδική πριν από το τέλος του αγώνα, όταν ο μέχρι τότε πρωτοπόρος Μίκλος Σόμος είχε σφοδρή έξοδο, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Τα… δρέματα για τον Ούγγρο οδηγό, ωστόσο, είχαν ξεκινήσει στην 10η ειδική, όταν εξαιτίας κλαταρίσματος μπροστά δεξιά έχασε πολύτιμο χρόνο κι έβαλε επί της ουσίας και πάλι τον Όστμπεργκ στη διεκδίκηση της νίκης.

Έτσι η πρωτοπορία πέρασε… ανέλπιστα στα χέρια του Μαντς Όστμπεργκ, ο οποίος δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να διαχειριστεί την κατάσταση στην power stage και πανηγυρίσει την πρώτη φετινή νίκη του στο ERC, επιστρέφοντας παράλληλα στο βάθρο έπειτα από την Τρίτη θέση που είχε κατακτήσει στην Λετονία.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Όστμπεργκ στην Ουγγαρία σε ισάριθμες συμμετοχές του στον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς είχε επικρατήσει και το 2021, με συνοδηγό τότε τον Τόρσταϊν Έρικσεν.

Δεύτερος ολοκλήρωσε το Ράλι Ουγγαρίας ο Φέρεντς Βίντσε με συνοδηγό τον Νάντορ Πέρτσε με Skoda Fabira Rally2 Evo, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Μάρτινς Σεσκς με τον Ρέναρς Φράνσις με ακόμα ένα Skoda Fabia Rally2 Evo.

Επί ουγγρικού εδάφους κρίθηκε και ο τίτλος στο Junior ERC, με τον Νόρμπερτ και την Φραντσέσκα Μάιορ να επικρατούν στον τελευταίο γύρο της σεζόν και να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Πρωταθλήματος…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα