fbpx

FIA WEC: Δεν εμπλέκει στο πρόγραμμα Hypercar Αλόνσο και Στρολ η Aston Martin

FIA WEC: Δεν εμπλέκει στο πρόγραμμα Hypercar Αλόνσο και Στρολ η Aston Martin

Η Aston Martin επιστρέφει το 2025 στη μεγάλη κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής χωρίς όμως τους οδηγούς της στη F1.

Για πρώτη φορά από το 2011 και την τότε κατηγορία LMP1, η Aston Martin θα κάνει την εμφάνισή της στο FIA WEC το 2025 με το μονοθέσιο Valkyrie LMH στην κατηγορία Hypercar ενώ παράλληλα θα «τρέξει» πρόγραμμα και στο πρωτάθλημα IMSA SportsCar.

 Στα παραπάνω προγράμματα δεν θα πάρει μέρος ο Φερνάντο Αλόνσο, δύο φορές νικητής στις 24 ώρες του Λε Μαν με την Toyota όπως και ο ομόσταβλός του στη F1, ο Καναδός Λανς Στρολ.

«Είδαμε τα αντίστοιχα προγράμματα των Porsche και Ferrari αξιοποιώντας τους οδηγούς τους από την κατηγορία GT γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία», είπε ο επικεφαλής της Heart of Racing, Ίαν Τζέιμς. «Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε το ρόστερ μας από τους οδηγούς της Heart of Racing και της AMR αρχικά και μετά αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες προσθήκες».

Μεταξύ των οδηγών που δείχνουν φαβορί για τη θέση είναι οι πρωταθλητές της GTE Pro Νίκι Τίιμ και Μάρκο Σόρενσεν οι οποίοι πρόσφατα απόκτησαν εμπειρία και από οχήματα κατηγορίας LMP2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα