fbpx

F1: Αφήνει τους τροχούς 18 ιντσών για το 2026;

F1: Αφήνει τους τροχούς 18 ιντσών για το 2026;

Μία σημαντική αλλαγή μπορεί να περιλαμβάνει η F1 του 2026 σε μία προσπάθεια να μειωθεί το βάρος των μονοθεσίων.

Οι επικεφαλής των ομάδων έχουν κάνει φανερές τις επιθυμίες τους ενόψει 2026 και μία από αυτές είναι η μείωση του βάρους. Την στιγμή που η δουλειά συνεχίζεται στην αεροδυναμική με τους τούρμπο-υβριδικούς κινητήρες να είναι προ των πυλών, ο επικεφαλής μονοθεσίων της FIA, ο Νικόλας Τομπάζης, είπε ότι στόχος είναι η μείωση του βάρους κατά 50 κιλά και αυτός θα περιλαμβάνει αλλαγές στο μέγεθος των τροχών.

«Με τις διαστάσεις των τροχών, που θα είναι στενότεροι, μαζί με την πίσω πτέρυγα και το μονοθέσιο γενικότερα, στόχος είναι να μειώσουμε το βάρος κατά 50 κιλά. Θα είναι λοιπόν εφικτό να δούμε μικρότερα μονοθέσια, κοντύτερα και στενότερα αλλά μιλάμε για λύσεις που πρέπει να συζητηθούν», είπε ο Τομπάζης.

 «Με το μονοθέσιο…σε δίαιτα, θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε λίγο τις ταχύτητες υπό στροφή. Με τα μονοθέσια να είναι ελαφρύτερα θα πηγαίνουν ταχύτερα στην ευθεία αλλά θα παράγουν λιγότερο αεροδυναμικό φορτίο, οπότε θα πρέπει να αυξήσουμε την ανάκτηση υβριδικής ενέργειας για να διασφαλίσουμε επαρκή απόδοση στο γύρο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα