fbpx

Moto GP: Αποχωρεί και επισήμως από τη Honda ο Μάρκεθ! (vid)

Moto GP: Αποχωρεί και επισήμως από τη Honda ο Μάρκεθ! (vid)

Η ώρα της μεγάλης αλλαγής έφτασε! Ο Μαρκ Μάρκεθ έγινε πλέον και επισήμως γνωστό πως στο φινάλε του 2023 θα αποχωρήσει από τη Honda, αναζητώντας σε… νέα στέγη το αγωνιστικό του μέλλον στο Moto GP. Η ανακοίνωση αυτής της εξέλιξης ήρθε από την ίδια την Ιαπωνική ομάδα, η οποία μιλάει για κοινή συναινέση “διαζύγιο” των δύο πλευρών, ένα έτος πριν το φινάλε του τρέχοντος συμβολαίου.

“Η Honda Racing Corporation και ο Μαρκ Μάρκεθ επέλεξαν από κοινού να τερματίσουν το τετραετές συμβόλαιό τους πρόωρα, στο τέλος της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2023. Με ένα χρόνο να απομένει ακόμη στο τετραετές συμβόλαιο μεταξύ της HRC και του Μαρκ Μάρκεθ, αμφότερα τα μέρη συμφώνησαν αμοιβαία να τερματίσουν τη συνεργασία τους με την ολοκλήρωση της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2023. Τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι ήταν προς το συμφέρον τους να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους στο μέλλον, για την καλύτερη επίτευξη των στόχων τους.

Αυτή η εξέλιξη τερματίζει 11 χρόνια συνεργασίας μεταξύ του #93 και της HRC, στα οποία κατέκτησαν έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα στη μεγάλη κατηγορία, πέντε Triple Crown, 59 νίκες, 101 βάθρα και 64 pole positions μαζί. Ο Marquez πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία με τη Honda RC213V στο Γκραν Πρι της Αμερικής στο Όστιν του Τέξας το 2013, για να γίνει ο νεαρότερος νικητής της premium κατηγορίας και μετέπειτα ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής, την ίδια χρονιά. Το 2014 υπερασπίστηκε τον τίτλο του και κέρδισε τους πρώτους 10 συνεχόμενους αγώνες της σεζόν, κατακτώντας επίσης τους τίτλους το 2016, το 2017, το 2018 και το 2019 ως αναβάτης HRC, με τη Repsol Honda Team.

Αμφότερες οι πλευρές θα συνεχίσουν να παρέχουν την πλήρη υποστήριξή τους για τους υπόλοιπους αγώνες της σεζον του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2023″, αναφέρει η ανακοίνωση της Honda.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα