fbpx

Formula 1: “Πράσινο φως” για είσοδο της Andretti στο πρωτάθλημα το 2025!

Formula 1: “Πράσινο φως” για είσοδο της Andretti στο πρωτάθλημα το 2025!

Και οι 10 θα γίνουν 11! Η Formula 1 είναι πια πολύ πιθανό να έχει επιπλέον ομάδα στο γκριντ από 2025, καθώς η FIA ενέκρινε την υποψηφιότητα της Andretti για να εισέλθει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ουσιαστικά αυτή ήταν η μοναδική από τις τέσσερις υποψηφιότητες που, έπειτα από εξέταση μηνών, θεωρήθηκε ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Μάικλ Αντρέτι, ιδιοκτήτης της Andretti Formula Racing LLC.

Πάντως, πρέπει να τονιστεί πως για να “κλειδώσει” οριστικά η παρουσία της Andretti στη Formula 1 απαιτείται και το “πράσινο φως” από την FOM (Formula One Management). Η FOM είναι πρακτικά ο εμπορικός διαχειριστής του πρωταθλήματος και έχει σταθερά εδώ και καιρό κοινοποιήσει τη θέση της, πως είναι αντίθετη σε αύξηση των ομάδων στο γκριντ.

Σε κάθε περίπτωση, ο αμερικανικός κολοσσός του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει πλέον μπροστά του μονάχα ένα τελευταίο εμπόδιο πριν λάβει την οριστική έγκριση για να εισέλθει στον κόσμο της Formula 1, αποτελώντας έτσι αναπόσπαστο τμήμα της νέας εποχής που θα “ανατείλει” το 2026, με τις μεγάλες αλλαγές κανονισμών που αναμένονται.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα