fbpx

Ο ΠΑΣΜΑ για το 55ο Ράλι ΔΕΘ

Ο ΠΑΣΜΑ για το 55ο Ράλι ΔΕΘ

Την έκθεσή του αναφορικά με όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του 55ου Ράλι ΔΕΘ έδωσε στη δημοσιότητα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΑΣΜΑ).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΠΑΣΜΑ, «ο πρωταθληματικός αγώνας περιελάμβανε δύο όμορφες επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Λιβάδι-Πετροκέρασα και Χολομώντας) ενώ το σωματείο μετά τον τεχνικό έλεγχο διοργάνωσε shakedown στην ειδική διαδρομή Γαλάτιστα , το οποίο βοήθησε τους αγωνιζόμενους να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα τους με ασφάλεια σε κλειστό δρόμο . Ευελπιστούμε να το  ακολουθήσουν και άλλα σωματεία στο μέλλον . Επίσης το βράδυ του Σαββάτου έλαβε χώρα η φαντασμαγορική πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα στην κεντρική πλατεία Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αριστοτέλους) , με πλήθος κόσμο να την παρακολουθεί.   Η προβολή του αγώνα ήταν σε πολύ καλό επίπεδο (εξαιρετικό site) πριν και κατά την διάρκεια του, ενώ υπήρχε άμεση ενημέρωση προς τους αγωνιζόμενους για οτιδήποτε νέο».

Και συνεχίζει: «Ο χώρος του service park του αγώνα ήταν αρκετά ευρύχωρος με το σωματείο να έχει οριοθετήσει συγκεκριμένο χώρο για κάθε συμμετοχή. Στα αρνητικά του service park η ύπαρξη θραυσμάτων γυαλιών στον τάπητα .

Κατά την διάρκεια της δεύτερης ειδικής διαδρομής (Χολομώντας1) , πλήρωμα βρήκε ΙΧ αυτοκίνητο εντός της ειδικής (περίπου στο 16χλμ) στην φορά του αγώνα. Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν η απόλυτη περιφρούρηση μιας ειδικής είναι ρεαλιστικά δύσκολη ,παρόλα ταύτα θεωρούμε πως η εκάστοτε  λέσχη οφείλει να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό την αποτροπή τέτοιων συμβάντων , τα οποία μπορεί να έχουν πολύ άσχημη κατάληξη. Στα αρνητικά η έλλειψη νερού για τα πληρώματα στον τερματισμό κάθε ειδικής. Τέλος πρόβλημα για έναν ακόμα αγώνα υπήρξε με τα ρολόγια , καθώς στο ΣΕΧ3 το ρολόι σταμάτησε να λειτουργεί . Η Ο.Μ.Α.Ε.- Ε.Π.Α. οφείλει να δώσει άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα που επαναλαμβάνεται για ακόμη μία φορά».

Η απάντηση του ΑΟΘ

Η αντίδραση του διοργανωτή Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης στην αναφορά του ΠΑΣΜΑ περί παρουσίας ΙΧ μέσα στην ειδική την ώρα του αγώνα ήταν άμεση. Σε επιστολή του ο ΑΟΘ προς τον ΠΑΣΜΑ μεταξύ άλλων ανέφερε: «Επειδή η ασφάλεια των αγωνιζομένων είναι το πρώτιστο μέλημά μας, θα σας παρακαλούσαμε να μας αποστείλετε το in car του αγωνιζόμενου που βρήκε ΙΧ μέσα στην ειδική, ώστε από την πινακίδα του να βρούμε τον οδηγό που παραβίασε τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα και να προβούμε στις ανάλογες νομικές ενέργειες εναντίον του»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα