fbpx

Formula 1: Ανανέωσε ως το 2026 με τη McLaren ο Πιάστρι

Formula 1: Ανανέωσε ως το 2026 με τη McLaren ο Πιάστρι

Παρών στη Formula 1 και τα μονοθέσια της McLaren θα είναι έως το 2026 ο Όσκαρ Πιάστρι. Ο Αυστραλός οδηγός υπέγραψε επέκταση της συνεργασίας του με τη βρετανική ομάδα, εισπράττοντας έτσι μία γενναία επιβράβευση για την εξαιρετική χρονιά που διανύει, αλλά και τις πολλές υποσχέσεις ακόμη μεγαλύτερης βελτίωσης που έχει αφήσει με την ως τώρα εικόνα του.

Στην παρθενική του σεζόν στη Formula 1 ο Πιάστρι μετράει ήδη σε 15 αγώνες έξι πλασαρίσματα στη βαθμολογούμενη δεκάδα, ενώ το καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν η 4η θέση στο Γκραν Πρι Βρετανίας. Σημειώνεται πως ο 22χρονος από τη Μελβούρνη αφίχθη στη McLaren με διετές συμβόλαιο (λήξη στο τέλος του 2024), ωστόσο οι Βρετανοί έκριναν πως έπρεπε το νωρίτερο δυνατό να “κλειδώσουν” και από τη δική τους πλευρά τη συνεργασία με τον Πιάστρι, αφού δεν θα ήταν απίθανο την επόμενη σεζόν να γίνει… μήλον της έριδος και για ομάδες πρωταθλητισμού.

Υπενθυμίζεται πως ο Πιάστρι είχε στεφθεί πρωταθλητής της Formula 3 το 2020, πρωταθλητής της Formula 2 το 2021, ενώ το 2022 είχε θέση οδηγού δοκιμών στην Alpine, επιλέγοντας όμως τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς να δρομολογήσει το μέλλον του στη McLaren.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα