fbpx

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Γιατί έλειπε από τη Λαμία ο Λάτβαλα;

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Γιατί έλειπε από τη Λαμία ο Λάτβαλα;

Αισθητή ήταν η απουσία του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα από το φετινό ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Toyota δεν έδωσε το «παρών» στον αγώνα, με τον τεχνικό διευθυντή, Κάι Λίντστρομ, να τον αντικαθιστά.

Ο λόγος; Ο Λάτβαλα ταξίδεψε στην Ιαπωνία το περασμένο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να συμβάλλει στην εξέλιξη του Toyota GR Yaris Rally2 Concept, στο Ράλι Χοκάιντο. Κι όχι μόνον συμμετείχε, αλλά κέρδισε και τον αγώνα, με συνοδηγό τον Γιούχο Χάνινεν!

Το GR Yaris Rally2 Concept έτρεχε σε μια ειδική κατηγορία για μη ομολογκαρισμένα αυτοκίνητα στο Χοκάιντο, όπως έκανε όλη τη χρονιά στα χέρια του Norihiko Katsuta. Ο μπαμπάς του Taka τερμάτισε δεύτερος αστον αγώνα.

«Ήταν ένα πολύ ωραίο ράλι. Για το GR Yaris Rally2, έχω μόνο πολύ θετικά σχόλια. Ο κινητήρας δίνει μεγάλη ροπή, γεγονός που το καθιστά πολύ ευκολοδήγητο και με μεγάλη διαδρομή της ανάρτησης, περνάει πολύ καλά τις ανωμαλίες – το αισθάνομαι σταθερό και δυνατό» τόνισε ο Λάτβαλα, ο οποίος οδήγησε το αυτοκίνητο με το «στήσιμο» που χρησιμοποιεί συνήθως ο συνοδηγός και επικεφαλής δοκιμαστής της Toyota Γιούχο Χάνινεν.

«Είχα λίγη υποστροφή την πρώτη μέρα, αλλά αλλάξαμε το μπροστινό διαφορικό για να κάνουμε το αυτοκίνητο πιο ακριβές για το στυλ οδήγησής μου και στη συνέχεια ήταν απλά κλικ στο αμορτισέρ. Ήμασταν σε θέση να επικεντρωθούμε στη λειτουργικότητα της οδήγησης του αυτοκινήτου στις ειδικές διαδρομές» τόνισε ο Λάτβαλα.

Και συνέχισε: «Είχαμε λίγη άσφαλτο, μερικούς τεχνικούς χαλικόδρομους και μερικά πιο γρήγορα σημεία και ένιωσα πολύ άνετα με το αυτοκίνητο. Αυτό είναι κάτι που είναι τόσο σημαντικό για τους πελάτες για αυτό το αυτοκίνητο – είναι εύκολο να νιώθεις άνετα, σίγουρος και γρήγορος. Ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά».

Τρίτος τερμάτισε ο Χέικι Κοβαλάινεν με Škoda Fabia Rally2, εξασφαλίζοντας τους βαθμούς που του χάρισαν και μαθηματικά έναν ακόμη ιαπωνικό τίτλο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα