fbpx

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Πρωτοπόρος με απώλειες ο Ροβάνπερα, ανέβηκε δεύτερος ο Έβανς

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Πρωτοπόρος με απώλειες ο Ροβάνπερα, ανέβηκε δεύτερος ο Έβανς

“Αφεντικό” της γενικής κατάταξης του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις παρέμεινε ο Κάλε Ροβάνπερα μετά την SS13, την ειδική διαδρομή “Ταρζάν” που άνοιξε την αυλαία του κυριακάτικου προγράμματος. Ο Φινλανδός, που μπήκε στη μάχη με προβάδισμα άνω των δύο λεπτών από τον δεύτερο Έλφιν Έβανς, αποφάσισε να κινηθεί με το μίνιμουμ ρίσκο, με αποτέλεσμα να απωλέσει περίπου μισό λεπτό συγκριτικά με τον Βρετανό, δίχως όμως αυτό να του αφαιρέσει τον χαρακτηρισμό του απόλυτου φαβορί.

Ο Έβανς από την πλευρά του μπήκε πολύ δυναμικά στην ειδική και έγραψε το ταχύτερο πέρασμα, αφήνοντας δεύτερο τον Ντάνι Σόρδο με απόσταση 9.0 δευτερολέπτων. Αυτό το γεγονός έφερε… ανταλλαγή θέσεων στη γενική κατάταξη μεταξύ Βρετανού και Ισπανού, με τον οδηγό της Toyota να περνάει πλέον δεύτερος και τον αντίστοιχο της Hyundai να υποχωρεί στην Τρίτη θέση, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στα 4.0 δευτερόλεπτα.

Απομένουν πλέον άλλες δύο ειδικές διαδρομές, δύο περάσματα από τη “Γραμμένη”. Το πρώτο αρχίζει στις 10:00 και το δεύτερο στις 13:00, που θα έχει και χαρακτήρα Powerstage.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα