fbpx

Η Subaru εξετάζει την επιστροφή της στο WRC!

Η Subaru εξετάζει την επιστροφή της στο WRC!

Το ενδεχόμενο επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι εξετάζει η Subaru, σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ. Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ελλάδα για το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, ο πρόεδρος της FIA αποκάλυψε ότι έχει ήδη συζητήσει με τον Άκιο Τογιόντα το ενδεχόμενο να εμπλακεί εκ νέου η Subaru στο WRC.

Η Toyota έχει μερίδιο μετοχών στην Subaru και σκοπεύει να ασκήσει πιέσεις, προκειμένου η ιαπωνική φίρμα να προχωρήσει άμεσα στην εξέλιξη ενός αυτοκινήτου, με το οποίο θα μπορέσει να συμμετάσχει στην κατηγορία WRC1.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που θα πρέπει να ξεπεράσει η Subaru είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποιον κινητήρα, ο οποίος να μπορεί να συμμετάσχει στην κορυφαία κατηγορία, με τα υβριδικά συστήματα. Όμως θα μπορούσε να «δανειστεί» κινητήρες από την Toyota και να ξεπεράσει αυτό το ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά στο σασί με το οποίο η Subaru θα μπορούσε να συμμετάσχει στο WRC, πολλά ακούγονται για το WRX R3 που εξέλιξε πρόσφατα για τη συμμετοχή της σε αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βεβαίως θα πρέπει η εξέλιξή του για το WRC να προχωρήσει περαιτέρω, όμως με τη συμβολή κάποιας εταιρίας με μεγάλη τεχνογνωσία θα μπορούσε κι αυτό να ξεπεραστεί.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα