fbpx

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Πήρε την SS3 ο Ροβάνπερα, κράτησε την πρωτοπορία ο Νεβίλ

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Πήρε την SS3 ο Ροβάνπερα, κράτησε την πρωτοπορία ο Νεβίλ

Άπιαστος ήταν ο Κάλε Ροβάνπερα στην SS3, την ειδική διαδρομή “Πίσια”, που ήταν και η δεύτερη της Παρασκευής για το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Αν και ο Φινλανδός είχε το μειονέκτημα πως μπήκε χρονικά πρώτος στον δρόμο, είχε το ταχύτερο πέρασμα με χρόνο 11:16.8. Αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τιερί Νεβίλ με διαφορά 3.1 δευτερολέπτων, ναι με ο Φινλανδός σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης του ράλι, μη μπορώντας όμως να εκτοπίσει και τον Βέλγο από την κορυφή.

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην SS3 τον είχε ο Σεμπαστιάν Οζιέ, με τέταρτο τον Οτ Τάνακ και πέμπτο τον Έλφιν Έβανς, αποτελέσματα που έφεραν αυτούς τους τρεις οδηγούς και στις αντίστοιχες θέσης της γενικής κατάταξης του αγώνα. Από πλευράς Ελλήνων, ο Ιορδάνης Σερδερίδης με Ford Puma Rally1 είχε το ταχύτερο πέρασμα, όντας 21ος στο απόλυτο σύνολο, με την υποσημείωση βέβαια πως τα περάσματα όλων των πληρωμάτων –άρα και των ελληνικών- θα ολοκληρωθούν αρκετά αργότερα.

Στο μεταξύ, πρόωρο φινάλε είχε η ημέρα για τον Πιέρ Λουί Λουμπέ, αφού ένα μηχανικό πρόβλημα από την SS2 αποδείχθηκε ανέφικτο να ξεπεραστεί, οδηγώντας τον Γάλλο της M-Sport Ford σε εγκατάλειψη από τις υπόλοιπες ειδικές διαδρομές της ημέρας.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής:

Παρασκευή
12:15 SS4
15:10 SS5
16:45 SS6

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα