fbpx

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Επικεφαλής ο Νεβίλ στο φινάλε της Παρασκευής

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Επικεφαλής ο Νεβίλ στο φινάλε της Παρασκευής

Ο Τιερί Νεβίλ είναι ο επικεφαλής της γενικής κατάταξης του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, στο φινάλε της Παρασκευής και των πέντε ειδικών διαδρομών της. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai πέρασε στην πρωτοπορία παίρνοντας τη νίκη στην SS2, την πρώτη ειδική της ημέρας και έκτοτε διαχειρίστηκε αυτό το προβάδισμα για να παραμείνει στην κορυφή για όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Στη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 2.8 δευτερολέπτων ακολουθεί ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Αν και ο Γάλλος είχε πιο ήπια παρουσία στις δύο πρώτες ειδικές, στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό, εκτόπισε τον Κάλε Ροβάνπερα από τη θέση του Νο1 διεκδικητή και βρέθηκε… στην πλάτη του Νεβίλ. Αντιθέτως, ο Φινλανδός πλήρωσε τη φθορά που γεγονότος πως άνοιγε τις ειδικές, μένοντας τρίτος σε απόσταση 25.5 δευτερολέπτων από την κορυφή.

Έλφιν Έβανς, Εσαπέκα Λάπι, Τακαμότο Κατσούτα και Ντάνι Σόρδο ακολουθούν όλοι σε απόσταση κάτω του ενός λεπτού από τον Νεβίλ, ενώ ο Οτ Τάνακ, αν και είναι 9ος με διαφορά 3:34.5 από την κορυφή, στην πραγματικότητα ήταν ο ταχύτερος της ημέρας, αφού επιβαρύνεται με ποινή 3 λεπτών και 40 δευτερολέπτων. Πιο χαμηλά, στην 18η θέση πλασάρεται ο Ιορδάνης Σερδερίδης.

Η κατάταξη στο φινάλε της Παρασκευής:

Σημειώνεται πως το συνολικό φινάλε της ημέρας θα έρθει αρκετά αργότερα, αφού δεκάδες οδηγοί χαμηλότερων κατηγοριών -ανάμεσά τους και πλήθος από Έλληνες– βρίσκονται ακόμη στις ειδικές. Από εκεί και πέρα η δράση θα συνεχιστεί νωρίς το πρωί του Σαββάτου, με την πρώτη ειδική της ημέρας να είναι η “Παύλιανη”.

Το πρόγραμμα του Ράλι Ακρόπολις:

Σάββατο
07:05 SS7
08:40 SS8
11:00 SS9
14:05 SS10
15:40 SS11
18:00 SS12

Κυριακή
08:50 SS13
10:00 SS14
13:00 SS15 (Powerstage)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα