fbpx

WRC: Την περίπτωση επιστροφής συζητά η Subaru

WRC: Την περίπτωση επιστροφής συζητά η Subaru

H Subaru μπορεί να επιστρέψει μελλοντικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ.

Τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές η Subaru έγινε συνώνυμη με το WRC τη δεκαετία του 1990 και του 2000 φτάνοντας και στον τίτλο των οδηγών με τους Κόλιν ΜακΡέι (1995), Ρίτσαρντ Μπερνς (2001) και Πέτερ Σόλμπεργκ (2003) ωστόσο λείπει από το χώρο από τα τέλη του 2008.

Στο περιθώριο του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, ο Μπεν Σουλαγιέμ αποκάλυψε τις συζητήσεις οι οποίες έχουν και την στήριξη του επικεφαλής της Toyota, του Άκιο Τογιόντα, ο οποίος θέλει περισσότερους κατασκευαστές στη διοργάνωση και βέβαια έχει μετοχικό μερίδιο στην Subaru.

«Δεν αποτελεί μυστικό ότι είχα μία καλή συνάντηση με τον κύριο Άκιο Τογιόντα και τον ρώτησα τι μπορούμε να κάνουμε για να προσελκύσουμε κατασκευαστές στο WRC και άκουσα κάποιον που έχει πάθος και ανέφερε την Subaru», είπε ο παράγοντας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Κατέχουν μερίδιο μετοχών στην Subaru και θα στηρίξουν μία τέτοια πρωτοβουλία. Ελπίζω ότι οι συζητήσεις θα αποφέρουν καρπούς, νιώθω ότι είναι προς όφελος όλων να υπάρχουν περισσότεροι κατασκευαστές».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα