fbpx

WRC, EKO Ράλι Ακρόπολις: Ο «Ντάνιελ» ματαίωσε το shakedown

WRC, EKO Ράλι Ακρόπολις: Ο «Ντάνιελ» ματαίωσε το shakedown

H καταιγίδα «Ντάνιελ» και η καταρρακτώδης βροχή είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση του shakedown στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

Μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί σφοδρά είναι και η Λαμία, το πεδίο της δράσης στον αγώνα με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να έχουν πλημμυρίσει γύρω από το service park. Διευθυντής του αγώνα, ο Παύλος Αθανασούλας, δήλωσε ότι τις τελευταίες 48 ώρες η καταιγίδα είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη νεροποντή στην ιστορία της Ελλάδας.

 Τα πληρώματα κατάφεραν να κάνουν την αναγνώριση παρά τις αντίξοες συνθήκες αν και το πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές 7-10 (Παύλιανη) ολοκληρώθηκε πρόωρα για μερικά από αυτά εξαιτίας σκότους και της βροχής που έφερε περιορισμούς στην κίνηση στην πόλη.

Τα προβλήματα στην αναγνώριση ανάγκασαν τους διοργανωτές να περιορίσουν το πρόγραμμα του shakedown σε μόλις ένα πέρασμα για τα πληρώματα των Rally1  ενώ ήταν προαιρετικό για τις άλλες συμμετοχές προτού ληφθεί η απόφαση ματαίωσης. Η Power Stage των 19,77 χιλιομέτρων, η 15η ειδική στη Γραμμένη με την οποία ολοκληρώνεται ο αγώνας την Κυριακή, έχει ήδη μειωθεί στο μήκος κατά 10 χιλιόμετρα εξαιτίας της καταιγίδας.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να μην γίνει ο αγώνας», πρόσθεσε ο Αθανασούλας για την περίπτωση ακύρωσης του αγώνα. «Την ώρα που μιλάμε οι διαδρομές της Παρασκευής δείχνουν ασφαλείας και για το Σάββατο έχουμε 2 ημέρες μπροστά μας για να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται και να παρουσιάσουν μία διαφορετική πρόκληση στους οδηγούς από εκείνη που περίμεναν. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τα στοιχεία της φύσης. Αυτή την στιγμή παρακολουθούμε τις τελευταίες δύο ημέρες τη μεγαλύτερη βροχόπτωση στην ιστορία της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα