fbpx

Νεβίλ: “Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά οι τρεις ημέρες του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις”

Νεβίλ: “Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά οι τρεις ημέρες του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις”

Έτοιμος για να επανέλθει στον… τόπου που δοξάστηκε είναι ο Τιερί Νεβίλ. Ο οδηγός της Hyundai ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις το 2022 και φυσικά μπαίνει στον φετινό αγώνα με πρόθεση να επαναλάβει αυτό το επίτευγμα. Ο Βέλγος στάθηκε στην ιδιαιτερότητα του ελληνικού αγώνα να διαθέτει μεγάλη ποικιλία συνθηκών ανά ειδική διαδρομή, καθιστώντας έτσι τις τρεις αγωνιστικές ημέρες στα βουνά μία πιο περίπλοκη δοκιμασία για τις ομάδες και τα πληρώματα.

“Προφανώς το περσινό ήταν ένα αποτέλεσμα που κυνηγούσαμε επί καιρό. Ένα ράλι στο οποίο πάντοτε είχαμε καλή ταχύτητα και πέρσι ήταν η τυχερή εβδομάδα για τη Hyundai. Κάναμε το 1-2-3 και το αυτοκίνητο ήταν πολύ δυνατό, ισχυρότερο από τους βασικούς ανταγωνιστές μας και έδινε την αίσθηση μίας ελεγχόμενης οδήγησης σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οπότε το απολαύσαμε ταυτοχρόνως.

Υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάμεσα στις τρεις αγωνιστικές ημέρες και αυτό καθιστά το ράλι μία τέτοια δοκιμασία. Θα πρέπει το αυτοκίνητό σου να είναι αποδοτικό όλες τις ημέρες, όντας ταυτόχρονα αξιόπιστο και ικανό να αντιμετωπίσει τις σκληρές συνθήκες. Συνήθως μπορείς να πιέσεις δυνατά στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν μερικά τμήματα όπου πρέπει να επιβραδύνεις, ενώ χρειάζεται και σωστό ύψος, προκειμένου να διατηρήσεις το αυτοκίνητο ασφαλές από ζημιές. Προφανώς η ομαδική δουλειά, η αξιοπιστία και η προετοιμασία του αυτοκινήτου είναι όλα πολύ σημαντικά”, ανέφερε ο Νεβίλ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα