fbpx

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Η… ψηφιακή απεικόνιση των ειδικών διαδρομών (vid)

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Η… ψηφιακή απεικόνιση των ειδικών διαδρομών (vid)

Όλος ο πλανήτης του ράλι έχει πλέον στραμμένο το βλέμμα του στην Ελλάδα όπου το τετραήμερο 7-10 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί η δράση του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Πρόκειται για τον 10ο σταθμό στο καλεντάρι του φετινού WRC, όντας όμως παράλληλα και τα… 70στά γενέθλια του περίφημου αγώνα. Όπως και την προηγούμενη διετία, έτσι και φέτος επίκεντρο της δράσης θα είναι η Στερεά Ελλάδα, ενώ η βάση για τα πληρώματα θα είναι ξανά η Λαμία.

Συνολικά, 15 ειδικές διαδρομές με 307 αγωνιστικά χιλιόμετρα ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, με το… ορεκτικό να είναι η υπερειδική της Πλατείας Νερού το απόγευμα της Πέμπτης, μήκους σχεδόν ενάμιση χιλιομέτρου. Την Παρασκευή τα πληρώματα θα κινηθούν στα ορεινά χωμάτινα τερέν, με τη δράση να αρχίζει από το Λουτράκι, ενώ το απόγευμα οι ειδικές σε Λειβαδιά και Ελάτεια θα προσελκύσουν όλο το ενδιαφέρον.

Το Σάββατο τρεις διαδρομές θα περασθούν από δύο φορές. Αρκετές πέτρες και βράχοι θα προσθέσουν… σασπένς, με την ειδική Καρούτες να είναι συνολικά η μεγαλύτερη όλου του ράλι με μήκος 28.5 χιλιόμετρα. Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή με τρεις ειδικές. Η πρώτη θα είναι η περίφημη “Ταρζάν” ενώ θα ακολουθήσουν δύο περάσματα από τη “Γραμμένη”, αρχικού προγραμματισμένου μήκους 19.5 χιλιομέτρων, με το δεύτερο πέρασμα να συνιστά και την Powerstage.

Σημειώνεται βέβαια πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα των ημερών ίσως υποχρεώσουν τους διοργανωτές να προβούν σε διαφοροποιήσεις στη χάραξη των διαδρομών, κυρίως αφαιρώντας κάποια πολύ “ταλαιπωρημένα” και επιβαρυμένα από τη βροχή τμήματα.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα