fbpx

F1, Grand Prix Ιταλίας: Στην pole position της Μόντσα ο Σάινθ (vid)

F1, Grand Prix Ιταλίας: Στην pole position της Μόντσα ο Σάινθ (vid)

Ταχύτερος σε δεύτερο και τρίτο σκέλος ελεύθερων δοκιμών ο Κάρλος Σάινθ πήρε την pole position στις κατατακτήριες του Grand Prix Ιταλίας.

 Στην πίστα της Μόντσα, το «ναό» της ταχύτητας και μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι, το μονοθέσιο της σκουντερία αποδείχθηκε το ταχύτερο στα χέρια του Ισπανού οδηγού με τη Ferrari να αποφεύγει την ποινή και για τους δύο οδηγούς της που φάνηκαν να πηγαίνουν πολύ αργά μετά το Q1.

Ο Κάρλος Σάινθ σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:20.294 και πήρε την pole position με διαφορά μόλις 13 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Ολλανδό Μαξ Φερστάπεν της Red Bull ενώ τον τρίτο χρόνο σημείωσε ο ομόσταβλος του Σάινθ, ο Μονεγάσκος Σαρλ Λεκλέρκ.

Από την 4η θέση θα εκκινήσει ο Βρετανός Τζορτζ Ράσελ της Mercedes ενώ την πρώτη πεντάδα των επιδόσεων ολοκλήρωσε ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες της Red Bull. Ευχάριστη έκπληξη ο έκτος χρόνος του Άλεξ Άλμπον της Williams με το δίδυμο της McLaren, Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις, τον Βρετανό Λιούις Χάμιλτον της Mercedes και τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin να ακολουθούν στην πρώτη δεκάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα