fbpx

Formula 2: Παρουσιάστηκε το μονοθέσιο της επόμενης τριετίας (pics)

Formula 2: Παρουσιάστηκε το μονοθέσιο της επόμενης τριετίας (pics)

Το 2024 θα αποτελέσει χρονιά σταθμό στη Formula 2, καθώς ένα νέο μονοθέσιο θα εισαχθεί στο πρωτάθλημα, αντικαθιστώντας το τωρινό Dallara F2 2018. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το τωρινό αυτοκίνητο βρίσκεται στη διοργάνωση από το 2018, συμπληρώνοντας έτσι φέτος έξι σεζόν. Αντιθέτως, το νέο μονοθέσιο, το οποίο παρουσιάστηκε από τη διοργανώτρια αρχή, θα μπει στις πίστες με χρονικό ορίζοντας τριετίας, δηλαδή έως το φινάλε του 2026.

Μέχρι στιγμής λίγες τεχνικές λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές για το νέο μονοθέσιο, το οποίο θα διαθέτει πάντως κινητήρα τούρμπο 3.6 λίτρων, επίσης θα χαρακτηρίζεται από αρκετά ανανεωμένη αεροδυναμική με νέες πτέρυγες και πάτωμα, ενώ ο στόχος είναι το 2025 ο κινητήρας να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο αναβάθμισης ώστε να λειτουργεί στο 100% με το συνθετικό βιώσιμο καύσιμο της Aramco (τώρα λειτουργεί με 55% συνθετικό βιώσιμο καύσιμο).

Μέσα στους επόμενους μήνες το μονοθέσιο θα περάσει από τα χέρια αρκετών οδηγών δοκιμών, ιδίως πρώην οδηγών της Formula 2, προκειμένου να βοηθήσουν στη διαδικασία των τελικών ρυθμίσεων και να είναι όλα έτοιμα όταν φτάσει η ώρα της προετοιμασίας των ομάδων για το 2024.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα