fbpx

Γκραν Πρι Ολλανδίας: Κυρίαρχος στις κατατακτήριες ο Φερστάπεν

Γκραν Πρι Ολλανδίας: Κυρίαρχος στις κατατακτήριες ο Φερστάπεν

Οτιδήποτε διαφορετικό θα συνιστούσε έκπληξη. Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις κατατακτήριες του Γκραν Πρι Ολλανδίας, εξασφαλίζοντας έτσι την pole position ενόψει του κυριακάτικου αγώνα, που είναι και η 8η φετινή του. Ο οδηγός της Red Bull σημείωσε χρόνο 1:10.567 στο πέρασμα του Q3, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση της διαδικασίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ζάντφοορτ. Στόχος του φυσικά θα είναι την Κυριακή να κάνει και το 3/3 στον αγώνα της πατρίδας του, από το 2021 που επέστρεψε στο καλεντάρι.

Σε μία διαδικασία με αρκετές εξόδους και τις κόκκινες σημαίες να μην λείπουν, ο Λάντο Νόρις πιστοποίησε την καλή του κατάσταση, εξασφαλίζοντας εκκίνηση από την πρώτη σειρά του γκριντ. Πίσω από τον Βρετανό και τον Φερστάπεν θα βρίσκονται οι Τζορτζ Ράσελ της Mercedes και Αλεξάντερ Άλμπον της Williams, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο συνεχίζει να κρατάει ψηλά την Aston Martin σημειώνοντας τον 5ο καλύτερο χρόνο.

Από τους άτυχους της ημέρας ήταν οι Σαρλ Λεκλέρ και Λόγκαν Σάρτζεντ, έχοντας αμφότεροι έξοδο και πρόσκρουση με της μπαριέρες κατά τη διάρκεια του Q3, βγαίνοντας όμως και οι δύο σώοι και αβλαβείς από τα συμβάντα αυτά. Πλέον, το μεγάλο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) την Κυριακή.

Τα αποτελέσματα των Κατατακτήριων:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα