fbpx

FIA WEC: «Πάτησε» πίστα για πρώτη φορά το LMDh της Lamborghini

FIA WEC: «Πάτησε» πίστα για πρώτη φορά το LMDh της Lamborghini

H Lamborghini δοκίμασε για πρώτη φορά το SC63 με το οποίο θα κάνει ντεμπούτο την επόμενη χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής.

Ο εργοστασιακός οδηγός της ομάδας Αντρέα Καλνταρέλι έκανε τις πρώτες δοκιμές με τη Murcielago GT1 στην ιταλική πίστα της Ίμολα, κάτι λιγότερο από ένα μήνα από την παρουσίαση του οχήματος στο Φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ.

 Η Lamborghini SC63 πήρε μπροστά στο γκαράζ στις 9:03 το πρωί προτού κάνει τον πρώτο γύρο και μετά από ένα σύντομο pit stop επέστρεψε στην πίστα με τον Ιταλό να «γράφει» περισσότερα χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου που χρησιμοποιεί τον κινητήρα της Ligier, κατηγορίας LMP2.

 Το πρόγραμμα της ημέρας είχε στόχο τον έλεγχο στη λειτουργία των συστημάτων και στην καλύτερη κατανόηση του οχήματος και του υβριδικού κινητήρα στην πίστα. Το αγωνιστικό ντεμπούτο αναμένεται στην αρχή της επόμενης σεζόν στο Κατάρ ενώ η Lamborghini θα έχει παρουσία και στο IMSA και πέρα από τον Καλνταρέλι, οδηγοί της ομάδας είναι ο Μίρκο Μπορτολότι αλλά και οι πρώην οδηγοί F1 Ρομέν Γκροζάν και Ντανιίλ Κβιάτ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα