fbpx

MotoGP, Γκραν Πρι Βρετανίας: Νικητής στο Sprint Race ο Άλεξ Μάρκεθ (vid)

MotoGP, Γκραν Πρι Βρετανίας: Νικητής στο Sprint Race ο Άλεξ Μάρκεθ (vid)

Ο Άλεξ Μάρκεθ έγινε ο 11ος διαφορετικός αναβάτης που ανεβαίνει στο βάθρο σε Sprint Race της σεζόν με τη νίκη στο Σίλβερστοουν.

O Ισπανός αναβάτης της Gresini Ducati εκκίνησε τρίτος και αρχικά υποχώρησε στην 4η θέση για να κερδίσει όμως δύο θέσεις σε ισάριθμες στροφές. Ο Μάρκεθ πέρασε μπροστά από τον Τζακ Μίλερ της ΚΤΜ στην στροφή Στόου στη μάχη για την κορυφή και παρά την σκληρή μάχη που ακολούθησε με τον Μάρκο Μπετσέκι ο Ισπανός πήρε την πρώτη του νίκη σε Sprint Race.

Ο Μπετσέκι της Mooney VR46 πήρε τη δεύτερη θέση ανεβαίνοντας και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο Sprint Race.

Δύσκολος αγώνας για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, τον Φραντσέσκο Μπανιάια, με τον Ιταλό της Ducati να χάνει 5 θέσεις μετά από πτώση στον πρώτο γύρο και να τερματίζει 14ος, πίσω από τον ομόσταβλό του, Ένεα Μπαστιανίνι. Άσχημη ημέρα και για τη Yamaha με καλύτερο αναβάτη της τον Φράκο Μορμπιντέλι που τερμάτισε στην 15η θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα