fbpx

F1, Αμπιντεμπούλ: «Το σχέδιο της Alpine ναυάγησε με την αποχώρηση του Σαφνάουερ»

F1, Αμπιντεμπούλ: «Το σχέδιο της Alpine ναυάγησε με την αποχώρηση του Σαφνάουερ»

Πριν το Grand Prix Βελγίου η Alpine αποφάσισε να σταματήσει την συνεργασία της με τον επικεφαλής Ότμαν Σαφνάουερ και μία σειρά στελεχών.

Προσωρινός στη θέση του επικεφαλής ο Μπρούνο Φαμίν εξήγησε ότι η αποχώρηση του Σαφνάουερ έγκειται στο γεγονός ότι ο τελευταίος δεν βρισκόταν στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με την Alpine ως προς την πρόοδο προς τις υψηλές θέσεις της F1 σε μία απογοητευτική θέση.

 Η Alpine μπορεί να μην είναι καν στα μισά του πενταετούς σχεδίου της, των 100 αγώνων συγκεκριμένα, για να βρεθεί σε θέση να παλέψει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ωστόσο αποφάσισε να απομακρύνει από τη θέση τον Σαφνάουερ μετά από 18 μήνες. Επικεφαλής της Hyundai πλέον στο WRC ο Σιρίλ Αμπιντεμπούλ, που έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση, έδωσε τη δική του ερμηνεία.

«Το σχέδιο να πετύχεις τον στόχο σε 100 Grand Prix, γιατί όχι στα 120 ή γιατί όχι στα 80. Δεν το καταλαβαίνω», είπε ο Γάλλος. «Όταν αρχίζεις ένα σχέδιο όπως αυτό σίγουρα θα κάνεις λάθος από την στιγμή που δεν γνωρίζεις τι κάνουν οι άλλες ομάδες στη F1. Η Aston Martin έκανε τεράστιες επενδύσεις, η Red Bull έχει ένα απίστευτο momentum, κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει απλά επειδή ο Λοράν Ρόσι θα φτάσει στα 99 Grand Prix».

Ο Αμπιντεμπούλ πιστεύει ότι συχνές αλλαγές προσωπικού στη γαλλική ομάδα τη φέρνουν όλο και πιο μακριά από τον στόχο της, κάτι που πιστεύει ότι συνέβη και το 2021. «Η προηγούμενη διοίκηση έφτασε στο σημείο να κάνει ένα πλήρες reset όταν έφυγα και απομάκρυνε 15 ανθρώπους. Χρειάζεται χρόνος για να μπει κάποιος στο χώρο. Όταν χάνεις 15 ανθρώπους χρειάζονται 2-3 χρόνια για να έρθουν τα αποτελέσματα. Οι αλλαγές που αποφάσισε να κάνει ο Λοράν Ρόσι δεν έφεραν κάποια επίδραση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα