fbpx

Ράλι Ρώμης: Ιστορικός θρίαμβος για τον Κρουνιόλα!

Ράλι Ρώμης: Ιστορικός θρίαμβος για τον Κρουνιόλα!

Μεγάλος νικητής του Ράλι Ρώμης στέφθηκε ο Αντρέα Κρουνιόλα. Ο Ιταλός οδηγός της Citroen κράτησε αδιάκοπα την πρωτοπορία στην κατάταξη από την πρώτη έως την τελευταία ειδική διαδρομή, ήταν μάλιστα ο νικητής και στις επτά πρώτες ειδικές του αγώνα και έτσι πανηγύρισε την παρθενική νίκη της καριέρας του στο ERC. Φυσικά, ακόμη μεγαλύτερη αξία για τον Κρουνιόλα έχει πως αυτό ο ιστορικός του θρίαμβος ήρθε στα ασφάλτινα τερέν της πατρίδας του.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ένας άλλος Ιταλός, ο Τζιαντομένικο Μπάσο. Παρόλο που ο 50χρονος οδηγός της Skoda δεν πήρε σε καμία από τις 13 ειδικές την πρωτιά, κατάφερε με τους σταθερά καλούς χρόνους του να διατηρηθεί ψηλά στην κατάταξη και να καταλάβει μία θέση στο βάθρο.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο απόλυτος πρωταγωνιστής της σεζόν, ο Χέιντεν Πάντον. Ο Νεοζηλανδός πάντως ήταν και αρκετά τυχερός, αφού μέχρι την προτελευταία ειδική ήταν τέταρτος με απόσταση 35 δευτερολέπτων από την τρίτη θέση, όμως σε εκείνο το σημείο υπέστη κλατάρισμα ο τρίτος Γιοάν Μπονατό, ανοίγοντας την “πόρτα” για την ανατροπή. Με αυτόν τον τρόπο, ο Πάντον μετράει πλέον έξι βάθρα σε ισάριθμους φετινούς αγώνες, όντας πρωτοπόρος της βαθμολογίας.

Η τελική κατάταξη του Ράλι Ρώμης:

Επόμενος -και προτελευταίος- σταθμός της σεζόν θα είναι το Ράλι Τσεχίας, το τριήμερο 18-20 Αυγούστου, το οποίο θα διεξαχθεί σε ασφάλτινους δρόμους. Εκεί μάλιστα, ο Πάντον θα έχει μαθηματικά τη δυνατότητα να εξασφαλίσει τον τίτλο, δίχως να χρειαστεί να περιμένει τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, το Ράλι Ουγγαρίας, τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα