fbpx

Στόνερ: “Ανησυχώ πως Honda και Yamaha θα αποχωρήσουν από το Moto GP”

Στόνερ: “Ανησυχώ πως Honda και Yamaha θα αποχωρήσουν από το Moto GP”

Ως ορατό σενάριο για το μέλλον βλέπει ο Κέισι Στόνερ την αποχώρηση της Honda και της Yamaha από τον κόσμο του Moto GP. Ο παλαίμαχος Αυστραλός αναβάτης, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2007 και το 2011, ουσιαστικά στάθηκε στην εικόνα αδυναμίας που βγάζουν οι δύο Ιάπωνες κατασκευαστές, χαρακτηρίζοντάς την ως αποτέλεσμα των… φιλικών προς τους Ευρωπαίους κανονισμούς. Έτσι, ο Στόνερ κρίνει ως πιθανή εξέλιξη να ακολουθήσουν Honda και Yamaha τον δρόμο της Suzuki.

“Δεν πιστεύω πως η Honda και η Yamaha θα πρέπει να κατηγορηθούν για αυτή την κατάσταση. Θεωρώ πως οι κανονισμοί άλλαξαν με έναν τρόπο που ωφελεί τους Ευρωπαίους κατασκευαστές και τις αεροδυναμικές τους. Πριν λίγα χρόνια είχε αποφασιστεί να απαγορευθούν όλες οι αεροδυναμικές βοήθειες, αλλά τότε αυτό το πλάνο ξαφνικά ήρθε τούμπα.

Ο Κέισι Στόνερ ως αναβάτης της Honda το 2012.

Αυτή είναι η αιτία που η Suzuki αποχώρησε από το Moto GP και ανησυχώ πως ίσως η Honda και η Yamaha επίσης αποχωρήσουν, καθώς αυτό που έχουμε τώρα (ως πρωτάθλημα) δεν είναι κάτι στο οποίο είναι ταγμένες και προσυλωμένες. Οι μοτοσικλέτες είναι πλέον σαν μονοθέσια της Formula 1 με δύο ρόδες. Πριν λίγα χρόνια είχε ειπωθεί πως θα στρεφόταν το σπορ σε μία διαφορετική κατεύθυνση, αλλά αυτό άλλαξε εντελώς ξαφνικά”, ανέφερε ο Στόνερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα