fbpx

Moto GP: Σε άμεση εφαρμογή νέο σύστημα παρακολούθησης της πίεσης ελαστικών!

Moto GP: Σε άμεση εφαρμογή νέο σύστημα παρακολούθησης της πίεσης ελαστικών!

Σε μία καινοτόμα αλλαγή προχωρά άμεσα το Moto GP, καθώς από τον επόμενο αγώνα του προγράμματος, δηλαδή το Γκραν Πρι Βρετανίας, θα εφαρμοστεί το Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (Tyre Pressure Monitoring System). Πρόκειται για ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου της πίεσης στα ελαστικά όλων των μοτοσικλετών που αγωνίζονται, δίνοντας έτσι στην ευκαιρία στους αγωνοδίκες να ελέγχουν εάν οι ομάδες και οι αναβάτες τηρούν τα όρια που έχει θέσει η Michelin σε κάθε πίστα.

Μέχρι και σήμερα η κάθε ομάδα είχε δικό της ξεχωριστό σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών και ήταν ανέφικτο για τους ανθρώπους της FIA να έχουν γνώση από πρώτο χέρι. Πλέον, αυτό το σύστημα συνιστά και την είσοδο ενός νέου… ποινολόγιου, αφού κάθε απόκλιση από τα καθορισμένα όρια θα επισύρει ποινές. Συγκεκριμένα, αυτές θα είναι:

1η Παραβίαση: Προειδοποίηση
2η Παραβίαση: 3 δευτερόλεπτα ποινής
3η Παραβίαση: 6 δευτερόλεπτα ποινής
4η Παραβίαση: 12 δευτερόλεπτα ποινής

Αξιοπρόσεκτο είναι πως σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται αποβολή του αναβάτη από τον αγώνα. Αυτό ισχύει διότι το σύστημα είναι καινούριο, εισάγεται εν μέσω της σεζόν με τους αναβάτες να μην έχουν χρόνο προσαρμογής πριν τη χρησιμοποίησή του σε αγώνα, οπότε αναμένεται πως και οι παραβιάσεις του ορίου θα είναι αρκετά πυκνές τον πρώτο καιρό. Πάντως, το αργότερο από το 2024 οι ποινές θα αλλάξουν, με την αποβολή επίσης να εισάγεται σε αυτές.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα