fbpx

Γκραν Πρι Βελγίου: Ταχύτερος στις… περιορισμένες ελεύθερες δοκιμές ο Σάινθ

Γκραν Πρι Βελγίου: Ταχύτερος στις… περιορισμένες ελεύθερες δοκιμές ο Σάινθ

Η σφοδρή βροχόπτωση ήταν το κύριο στοιχείο που χαρακτήρισε το μοναδικό σκέλος των ελεύθερων δοκιμών του Γκραν Πρι Βελγίου. Με την πίστα να είναι εξαρχής μουσκεμένη και τη βροχή να συνεχίζεται, οι οδηγοί βγήκαν σταδιακά και διστακτικά για να “γράψουν” τους πρώτους τους γύρους. Ταχύτερος όλων σε αυτή τη διαδικασία ήταν ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari, με τους Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις της McLaren να τον ακολουθούν.

Πάντως, η πραγματική διάρκεια της συνολικής διαδικασία ήταν αρκετά μικρότερη από την προγραμματισμένη μία ώρα. Ένα τρακάρισμα του Λόγκαν Σάρτζεντ με τις μπαριέρες διέκοψε με κόκκινη σημαία τη διαδικασία έπειτα από περίπου 35 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, ένα μεγάλο μέρος είχε ήδη περάσει αναξιοποίητο, με τα μονοθέσια να μένουν στα γκαράζ, ελπίζοντας πως αργά ή γρήγορα θα “έκοβε” η βροχή.

Εν τέλει, κατά τη διάρκεια της κόκκινης σημαία η βροχή δυνάμωσε, οπότε αν και τυπικά οι ελεύθερες δοκιμές συνεχίστηκαν, κανείς οδηγός δεν βγήκε για να… δοκιμάσει την τύχη του. Αξιοσημείωτο είναι πως πέντε οδηγοί δεν είχαν καθόλου καταγεγραμμένους χρόνους, μεταξύ των οποίων και ο Μαξ Φερστάπεν. Πλέον η δράση επανέρχεται στις 18:00 το απόγευμα για τις Κατατακτήριες… καιρού επιτρέποντος.

Τα αποτελέσματα των ελεύθερων δοκιμών:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα