fbpx

WRC Εσθονία: Ασταμάτητος Κάλε!

WRC Εσθονία: Ασταμάτητος Κάλε!

Ο Κάλε Ροβάνπερα έκανε ένα τεράστιο βήμα προς την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο Ράλι Εσθονίας με μια εξαιρετική επίδοση το Σάββατο.

Ο 22χρονος, ο οποίος έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του WRC στους υπερταχείς χωμάτινους δρόμους της χώρας πριν από δύο χρόνια, έγραψε εννέα διαδοχικούς ταχύτερους χρόνους σε ειδικές, καταφέρνοντας να… αποθαρρύνει τον Τιερί Νεβίλ!.

Ο Ροβάνπερα άφησε πίσω του τον Νεβίλ νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και ξεκίνησε αυτό το προτελευταίο σκέλος με πλεονέκτημα τριών δευτερολέπτων. Εμπνευσμένος από την καθαρότερη γραμμή που του προσέφερε η μεταγενέστερη θέση εκκίνησης, ήταν απλά αστάματητος.

Ο Φινλανδός ξεπέρασε τον Νεβίλ σε κάθε ειδική διαδρομή και διεύρυνε το πλεονέκτημά του στα 34,9 δευτερόλεπτα, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι ο οδηγός του Hyundai i20 N υπέστη ένα αργό κλατάρισμα στο Otepää 2. Έτσι ο Ροβάνπερα έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει την πρωτοπορία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA σε αυτόν τον όγδοο γύρο, εκτός αν υπάρξουν σημαντικά δράματα μέχρι το φινάλε της Κυριακής.

Ο Neuville παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ διστακτικός στο πρώτο σκέλος διαδρομών του πρωινού του Σαββάτου, αλλά παρόλα αυτά σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σε πέντε περιπτώσεις. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι το να ξεπεράσει τον Ροβάνπερα στις τέσσερις τελευταίες ειδικές, θα είναι δύσκολο.

Ο Εσαπέκα Λάπι συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα, όντας 10,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον teammate του, μετά από μια συναρπαστική μάχη όλη τη μέρα με τον Έλφιν Έβανς. Ο Ουαλός, οδηγώντας ένα GR Yaris, είχε μειώσει την απόστασή του από τον Λάπι σε μόλις επτά δέκατα του δευτερολέπτου μέχρι τα μέσα της ημέρας, αλλά έπεσε στα 7,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον φορμαρισμένο Φινλανδό κατά τη διάρκεια του απογεύματος.

Ο Τέμου Σούνινεν συνέχισε το χωρίς προβλήματα ντεμπούτο του στο i20 N Rally1 και κατέλαβε την πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη, 48,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Έβανς. Πίσω του, ο Πιερ Λουί Λουμπέ της M-Sport Ford ήταν έκτος σε απόσταση 44 δευτερολέπτων, έχοντας και ποινή πέντε δευτερολέπτων για παραβίαση των κανόνων υβριδικής στρατηγικής την Παρασκευή.

Ο έβδομος Τακαμότο Κατσούτα έφτασε σε απόσταση 7 δευτερολέπτων από τον Λουμπέ, παρά το γεγονός ότι… τρόμαξε όταν το Toyota του αρνήθηκε να επανεκκινήσει στον τερματισμό της ειδικής Kanepi 1. Ο Τάνακ ανέβηκε στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης στην πατρίδα του. Ο Αντρέας Μίκελσεν είναι ένατος, ενώ ο Σάμι Πάγιαρι συμπλήρωσε την πρώτη 10άδα.

Το τελευταίο σκέλος της Κυριακής είναι το πιο σύντομο με συνολικό μήκος ειδικών 61,08 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα