fbpx

Formula 1 Ουγγαρία: Η επιστροφή του βασιλιά!

Formula 1 Ουγγαρία: Η επιστροφή του βασιλιά!

Ο Λιούις Χάμιλτον χρειάστηκε να περιμένει πάνω από ενάμιση χρόνο! Στην πραγματικότητα δεν έφυγε ποτέ, αλλά χωρίς ανταγωνιστικό μονοθέσιο ακόμη και ένας οδηγός όπως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πρέπει να περιμένει τη σειρά του και την κατάλληλη ευκαιρία. Μια ευκαιρία που έρχεται σήμερα, με μια Mercedes να επιβεβαιώνει την ταχύτητά της στη δαιδαλώδη πίστα του Hungaroring.

Ήδη πολύ γρήγορος σήμερα το πρωί, ο Χάμιλτον πήρε την 104η pole της καριέρας του σε μια κατατακτήρια διαδικασία που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια: με χρόνο 1:16.609, ο οδηγός της Mercedes κέρδισε τον αντίπαλό του Μαξ Φερστάπεν για μόλις τρία χιλιοστά, χάνοντας έτσι την έκτη συνεχόμενη pole του.

Τα δευτερόλεπτα μετά τον ταχύτερο γύρο ήταν επίσης συναρπαστικά: σχεδόν με δάκρυα στα μάτια, σαν να ήταν η πρώτη pole position της καριέρας του, ο Χάμιλτον μας υπενθύμισε πόσο απογοητευτικό μπορεί να είναι να έχεις τα προσόντα αλλά όχι το αυτοκίνητο για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Αύριο, πάντως, δεν θα είναι εύκολο για το #44 να συγκρατήσει έναν Φερστάπεν που αποδείχθηκε το συνηθισμένο φαινόμενο στον αγωνιστικό ρυθμό .

Στη δεύτερη σειρά η McLaren , η οποία επιβεβαιώνει την τεράστια πρόοδο που παρατηρείται ξεκινώντας από την Αυστρία. Ο Λάντο Νόρις έχασε την pole μόλις κατά 85 χιλιοστά και είναι ένας πολύ σημαντικός υποψήφιος για το βάθρο, ο Όσκαρ Πιάστρι τα πήγε επίσης καλά (τέταρτος με +0,296). Η Alfa Romeo εκπλήσσει επίσης θετικά , αντίστοιχα πέμπτη και έβδομη με τους Γκουανιού Ζου και Βάλτερι Μπότας, ενώ για τη Ferrariείναι ένα Σάββατο που πρέπει να ξεχάσουμε.

Ο Σαρλ Λεκλέρ πλήρωσε τον κακό τελευταίο τομέα και έμεινε στην έκτη θέση, ενώ ο Κάρλος Σάινθ αποκλείστηκε στο Q2. Ο Ισπανός καλείται σε αγώνα επιστροφής από την 11η θέση, ενώ ακόμα χειρότερα τα πήγε ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος αποκλείστηκε από το Q1 λόγω κίνησης που συνάντησε στον πρώτο τομέα και θα εκκινήσει από την 18η θέση. Στο top-10 βρέθηκαν επίσης οι Αλόνσο, Πέρεζ και Χούλκενμπεργκ, ενώ ο Ρικιάρντο τα πήγε καλά και κέρδισε αμέσως τον Τσουνόντα στο ντεμπούτο του με τον AlphaTauri.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα