fbpx

Στη 14η θέση ο Μαρκογιάννη στο ντεμπούτο του στη Formula Eurocup-3

Στη 14η θέση ο Μαρκογιάννη στο ντεμπούτο του στη Formula Eurocup-3

Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησε στη Formula Eurocup-3 ο νεαρός Έλληνας οδηγός Τζώρτζης Μαρκογιάννης! Μετά από τρεις σεζόν στην Ιταλική Formula 4, φέτος κάνει το επόμενο βήμα, με ένα νεοσύστατο θεσμό που αποτελεί προθάλαμο για τη Formula 3.

Ένα πρωτάθλημα με ανεβασμένο βαθμό δυσκολίας και πιο ισχυρά μονοθέσια της Tatuus, που παίρνουν ώθηση από 4κύλινδρους κινητήρες (Alfa Romeo by Autotecnica Motori) που αποδίδουν 270 άλογα, με επιπλέον boost 25 αλόγων με λειτουργία push-to-pass.

Ο 18χρονος κλήθηκε να εξοικειωθεί άμεσα με το νέο του «όπλο», αφού είχε πραγματοποιήσει μόνο μία ημέρα δοκιμών στην πίστα Motorland Aragon, προτού ριχτεί στην αρένα του Zandvoort, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου του Eurocup-3. Ωστόσο, άρχισε από νωρίς να ροκανίζει τη διαφορά από τους ταχύτερους συνδυασμούς του θεσμού, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Στον πρώτο αγώνα, όπου στην ολλανδική πίστα επικρατούσαν αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο Έλληνας οδηγός εκκίνησε από τη 15η θέση, έκανε εξαιρετική εκκίνηση, διεκδίκησε βαθμούς αλλά μία άτυχη στιγμή στον τελευταίο γύρο, τον έριξε 12ο, για να υποχωρήσει εν τέλει στη 14η θέση, λόγω μιας ποινής που του επιβλήθηκε μετά τον αγώνα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα