fbpx

Γκραν Πρι Βρετανίας: Νέος… άνετος θρίαμβος για τον Φερστάπεν!

Γκραν Πρι Βρετανίας: Νέος… άνετος θρίαμβος για τον Φερστάπεν!

Μεγάλος θριαμβευτής στην πίστα του Silverstone και του Γκραν Πρι Βρετανίας ήταν ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός της Red Bull αν και έχασε στην εκκίνηση την πρωτοπορία, την ανέκτησε πολύ σύντομα και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω, φτάνοντας με άνεση στην όγδοη φετινή του νίκη και έκτη διαδοχική.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εντυπωσιακός Λάντο Νόρις με την τρίτη θέση να πηγαίνει στον εξίσου μαχητικό Λιούις Χάμιλτον. Οι δύο Βρετανοί έδωσαν μία εντυπωσιακή μάχη στα τελευταία στάδια του αγώνα, με τον οδηγό της McLaren εν τέλει να υπερισχύει του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Mercedes.

Η εκκίνηση πρόσφερε μάλλον… απρόσμενες συγκινήσεις, με τον Μαξ Φερστάπεν να μην έχει καλή αντίδραση και τον Λάντο Νόρις να τον τιμωρεί πετυχαίνοντας το προσπέρασμα που τον έφερε στην πρωτοπορία, ενώ και ο Όσκαρ Πιάστρι, αν και τρίτος, έδειχνε ικανός να πιέσει τον Ολλανδό.

Εν τέλει, το… όνειρο για τον Νόρις κράτησε μόλις πέντε γύρους, αφού ο Φερστάπεν βρήκε το προσπέρασμα που τον επανέφερε στην κορυφή, αποκαθιστώντας την “τάξη του ισχυρού” στην πρωτοπορία. Έστω και έτσι, οι δύο McLaren κατάφεραν να διασφαλίσουν για τους επόμενους γύρους το 2-3 πίσω από τον οδηγό της Red Bull.

Στον 31ο γύρο ο Τζορτζ Ράσελ, λίγο μετά το pit stop του, πέτυχε ένα καθαρό προσπέρασμα επί του Σαρλ Λεκλέρ. Έχοντας αφήσει λίγο νωρίτερα πίσω του και τον Κάρλος Σάινθ, ο Βρετανός της Mercedes κέρδισε έτσι μέσα σε λίγους γύρους δύο θέσεις επί των δύο Ferrari.

Στον 34ο γύρο έκανε την εμφάνισή του και το αυτοκίνητο ασφαλείας. Η Haas του Κέβιν Μάγκνουσεν αρχικά έβγαλε καπνό, ο οποίος στη συνέχεια εξελίχθηκε σε φλόγες, με τον Δανό πάντως να βγαίνει σώος και αβλαβής από το μονοθέσιό του.

Έπειτα από τη διαδικασία των pit stop ο Λιούις Χάμιλτον βγήκε τρίτος, μπροστά από τον Πιάστρι και πίσω από τον Νόρις. Σύντομα, ο οδηγός της Mercedes εκδήλωσε την επίθεσή του για να ανεβεί δεύτερος, όμως ο Νόρις αμύνθηκε με επιτυχία.

Από εκείνο το σημείο και πέρα, η επιθετική ορμή του Χάμιλτον… ξεθύμανε, επιτρέποντας στον Νόρις να διατηρήσει τη δεύτερη θέση και να πανηγυρίσει το πρώτο φετινό του βάθρο και συνολικά έβδομο στην καριέρα του. Από την πλευρά του, ο Χάμιλτον έφτασε έτσι στο τέταρτο φετινό του βάθρο και 14ο της καριέρας του στην πίστα του Silverstone.

Η τελική κατάταξη του Γκραν Πρι Βρετανίας:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα