fbpx

Ράλι Σουηδίας: Θρίαμβος… εντός έδρας για τον Σόλμπεργκ!

Ράλι Σουηδίας: Θρίαμβος… εντός έδρας για τον Σόλμπεργκ!

Μεγάλος θριαμβευτής του Ράλι Σουηδίας αναδείχθηκε ο Όλιβερ Σόλμπεργκ. Ο Σουηδός οδηγός -γιος του θρυλικού Πέτερ Σόλμπεργκ– διατήρησε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο το προβάδισμα που είχε χτίσει από την Παρασκευή και έφτασε σε μία άνετη επικράτησε σε έναν αγώνα που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από… το σπίτι που μεγάλωσε. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη του Σόλμπεργκ στο ERC (με αυτοκίνητο Volkswagen), με τον Σουηδό όμως να μην έχει συμμετάσχει στους προηγούμενος αγώνες της σεζόν.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Χέιντεν Πάντον. Ο Νεοζηλανδός έκανε με αυτόν τον τρόπο ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου, μετρώντας πια μία νίκη και τέσσερεις δεύτερες θέσεις στους πέντε πρώτους αγώνες της σεζόν.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Μάρτινς Σεσκς. Για τον Λετονό αυτό το αποτέλεσμα ήρθε μετά τις δύο νίκες του σε Πολωνία και Λετονία, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για έναν εξαιρετικά ικανό οδηγό στα χωμάτινα τερέν. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο σταθεροποιήθηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος.

Η τελική κατάταξη του Ράλι Σουηδίας:

Επόμενος σταθμός του ERC θα είναι το Ράλι Ιταλίας στη Ρώμη, σε ασφάλτινο τερέν και θα διεξαχθεί το διήμερο 29-30 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα