fbpx

WRC: Επιστρέφει στο τιμόνι ο Λάτβαλα για το Ράλι Φινλανδίας!

WRC: Επιστρέφει στο τιμόνι ο Λάτβαλα για το Ράλι Φινλανδίας!

Μίας από τις ειδήσεις της χρονιάς στον μηχανοκίνητο αθλητισμό! Ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, επικεφαλής της Toyota στο WRC, αποκάλυψε πως στο Ράλι Φινλανδίας θα αφήσει τη… διευθυντική καρέκλα και θα βρεθεί στο μπάκετ ενός εκ των τεσσάρων Toyota GR Yaris Rally1 για να συμμετάσχει στον αγώνα.

Για τον σπουδαίο Φινλανδό αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας του από το Ράλι Σουηδίας του 2020 (το μοναδικό που έτρεξε εκείνη τη χρονιά), ενώ θα είναι και η πρώτη συμμετοχή στο ράλι της πατρίδας του από το 2019, όταν και είχε πάρει την τρίτη θέση. Ο 38χρονος Λάτβαλα μάλιστα αποκάλυψε το παρασκήνιο αυτής της εξέλιξης, η οποία βεβαίως εκπορεύεται από το μεγάλο αφεντικό της αυτοκινητοβιομηχανίας, τον Ακίο Τογιόντα.

“Μετά το τέλος της σεζόν του 2022 ήμουν στην Ιαπωνία και συζητούσα με τον Μορίζο (Ακίο Τογιόντα), τον πρόεδρό μας. Του είπα πως είχα το όνειρο να βιώσω το αυτοκίνητο Rally1, διότι τα προηγούμενα 20 χρόνια έζησα όλα τα αυτοκίνητα του WRC και την εξέλιξή τους, όμως δεν είχα ποτέ εμπειρία του Rally1 και θα ήθελα να το ζήσω μία φορά πριν φτάσω στην ηλικία των 40.

Ο Ακίο μου είπε πως πρέπει να το κάνουμε και θα το κάνουμε, όμως δεν συμφωνήσαμε για το πότε θα γινόταν αυτό. Μπαίνοντας σε αυτή τη σεζόν είχαμε διαθέσιμο και ένα τέταρτο αυτοκίνητο. Στην αρχή της χρονιάς μου είπε ο Ακίο πως μπορούμε να το κάνουμε φέτος, οπότε ας το κάνουμε αυτή τη χρονιά. Επίσης είπε πως θα ερχόταν στο Ράλι Φινλανδίας, άρα σκεφτήκαμε πως αυτή θα ήταν μία καλή ιδέα. Έτσι καταλήξαμε να το συμφωνήσουμε”, ανέφερε ο Λάτβαλα.

Όσο για τις προσδοκίες του Φινλανδού σε αμιγώς αγωνιστικό επίπεδο, ανέφερε ότι: “Ο στόχος μου είναι να χαμογελώ στο τέλος της κάθε ειδικής διαδρομής. Εάν βρεθώ κάπου ανάμεσα στην 5η θέση και τη 10η θέση θα είμαι πολύ χαρούμενος”.

Υπενθυμίζεται πως το Ράλι Φινλανδίας θα διεξαχθεί το διάστημα 3-6 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα