fbpx

Νίκη και… δεύτερος σερί τίτλος στο χώμα για Τσουλόφτα – Ηλία!

Νίκη και… δεύτερος σερί τίτλος στο χώμα για Τσουλόφτα – Ηλία!

Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας και ο Στέλιος Ηλίας είναι οι Πρωταθλητές Ελλάδος χώματος για το 2023.

Ο Πρωταθλητής του 2021 ήταν εντυπωσιακός στο χωμάτινο σκέλος του 40ού Ράλι Φθιώτιδας, πήρε τη νίκη και σε συνδυασμό με τον ταχύτερο χρόνο στην Power stage, συγκέντρωσε 30 βαθμούς.

Έχοντας ήδη το «απόλυτο» των 60 βαθμών από τους πρώτους δύο αγώνες του Πρωταθλήματος, το Ολυμπιακό και το Ράλι Στερεάς Ελλάδος, οι Τσουλόφτας – Ηλία έφτασαν τους 90 βαθμούς έπειτα από τρεις αγώνες και βρίσκονται στο +30 από τους Γιώργο Κεχαγιά – Χρήστο Κουζιώνη, έναν αγώνα πριν από το φινάλε του 59ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χώματος.

Με λίγα λόγια, έχοντας κάνει το «3 στα 3» ήδη, Τσουλόφτας και Ηλία δεν χρειάζεται καν να λάβουν μέρος στο Φθινοπωρινό Ράλι, καθώς ακόμα κι αν εκεί κάνουν το «απόλυτο» οι Κεχαγιάς – Κουζιώνης, θα ισοβαθμήσουν και ο τίτλος θα πάει στους Πρωταθλητές του 2021 λόγω των τριών νικών τους έως τώρα!

Δεύτεροι στο 40ο Ράλι Φθιώτιδας ήταν οι Γιώργος Κεχαγιάς – Χρήστος Κουζιώνης, οι οποίοι ήταν δεύτεροι και στην Power stage, συγκέντρωσαν 24 βαθμούς και έφτασαν τους 60 βαθμούς στο Πρωτάθλημα.

Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσαν γι’ ακόμη μία φορά οι εκπληκτικοί Πάνος Κύρκος – Γιώργος Πολυζώης, οι οποίοι οδήγησαν εντυπωσιακά το Mitsubishi Lancer και αξιοποίησαν τις ατυχίες των υπολοίπων πληρωμάτων, αποδεικνύοντας πως σε αγώνες επίπονους όπως το «Φθιώτιδας», δεν παίζει ρόλο μόνον η απόλυτη ταχύτητα, μα κυρίως η έξυπνη οδήγηση, η σωστή καθοδήγηση και η σωστή στρατηγική.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα