fbpx

Πώς θα παρακολουθήσετε το «ασφάλτινο» Ράλι Φθιώτιδας

Πώς θα παρακολουθήσετε το «ασφάλτινο» Ράλι Φθιώτιδας

Το ασφάλτινο σκέλος του 40ού Ράλι Φθιώτιδας διεξάγεται το Σάββατο 1η Ιουλίου και περιλαμβάνει συνολικά δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές. Αμφότερες είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και όμορφες και αξίζει να τις παρακολουθήσετε. Με τη βοήθεια της διοργανώτρια Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας, λοιπόν,. Σας παρουσιάζουμε τις προσβάσεις των ειδικών «Μπράλος-Παύλιανη» και «Καλοσκοπή».

Η ειδική «Μπράλος-Παύλιανη»

Συνολικά πέντε είναι οι προσβάσεις για την ειδική «Μπράλος-Παύλιανη». Η πρώτη ενδιάμεση πρόσβαση είναι εύκολος χωματόδρομος. Ακολουθώντας την Π.Ε.Ο ΛΑΜΙΑΣ-ΑΘΗΝΩΝ σε 10.78 χλμ. στρίβετε αριστερά προς ΗΡΑΚΛΕΙΑ-ΔΑΜΑΣΤΑ. Σε 2.09 χλμ., αμέσως μετά την γέφυρα στρίβετε δεξιά στον χωματόδρομο. Σε 0.98 χλμ. στρίβετε αριστερά πάνω από το αυλάκι, σε 0.21 χλμ. αριστερά, σε 0.14 χλμ. αριστερά πριν το μαντρί και σε 1.07 χλμ. βρίσκεστε στο 2.69  χλμ. της Ειδικής Διαδρομής. Η πρόσβαση, αφότου μπείτε στο χώμα είναι καλός  χωματόδρομος, επίπεδος για το πρώτο χιλιόμετρο και αρκετά ανηφορικός μετά.

Η δεύτερη ενδιάμεση πρόσβαση είναι επίσης εύκολος χωματόδρομος. Ακολουθώντας την Ν.Ε.Ο. ΛΑΜΙΑΣ-ΑΘΗΝΩΝ, στον κόμβο των Θερμοπυλών, στρίβετε δεξιά προς ΑΜΦΙΣΣΑ. Σε 8 χλμ συναντάτε διασταύρωση αριστερά προς ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΑΜΑΣΤΑΣ και συνεχίζετε ευθεία. Σε 2 χλμ στρίβετε δεξιά στον χωματόδρομο, όπου αριστερά υπάρχει μεγάλο τοιχίο. Συνεχίζετε για 2 χλμ τον αρκετά κατηφορικό κεντρικό χωματόδρομο και βρίσκεστε στο 5.10 χλμ της Ειδικής Διαδρομής.

Η τρίτη ενδιάμεση πρόσβαση είναι ασφάλτινη. Στην Ν.Ε.Ο ΛΑΜΙΑΣ-ΑΘΗΝΩΝ στον κόμβο των Θερμοπυλών στρίβετε δεξιά προς Άμφισσα. Σε 15.01 χλμ, , στρίβετε δεξιά προς Σκαμνό προχωρείτε για περίπου 0,45χλμ όπου και παρκάρετε. Προχωρείτε 0,25χλμ περίπου με τα πόδια και βρίσκεστε στο 14.29 χλμ. της Ειδικής Διαδρομής. Σε κάθε περίπτωση, παρκάρετε από την μία πλευρά του δρόμου διότι είναι διαφυγή ασθενοφόρου.

Η τέταρτη ενδιάμεση πρόσβαση είναι επίσης άσφαλτος. Στην Ν.Ε.Ο ΛΑΜΙΑΣ-ΑΘΗΝΩΝ στον κόμβο των Θερμοπυλών στρίβετε δεξιά προς Άμφισσα. Σε 15.01 χλμ,  συνεχίζετε ευθεία όπου διασταύρωση δεξιά προς Σκαμνό. Σε 3.88 χλμ στρίβετε δεξιά προς Μπράλο. Σε 0,87 χλμ όπου αριστερά σας παλαιό πρατήριο SHELL συνεχίζετε ευθεία, και σε 2,79 ΧΛΜ φθάνετε στο 15,91χλμ της ειδικής. Και εδώ ο δρόμος είναι διαφυγή ασθενοφόρου.

Τέλος, η πέμπτη ενδιάμεση πρόσβαση είναι η εξής: Ακολουθώντας την Ν.Ε.Ο ΛΑΜΙΑΣ-ΑΘΗΝΩΝ στρίβετε δεξιά προς ΑΜΦΙΣΣΑ στον κόμβο των Θερμοπυλών. Σε 24,87 χλμ., στρίβετε δεξιά προς Καστέλια στον μεγάλο κόμβο. Σε 1,24 χλμ στρίβετε λοξώς αριστερά προς Οινοχώρι και σε 0,2χλμ στο ΤΑΦ πάτε δεξιά. Σε 0,22χλμ. στην πλατεία του χωριού συνεχίζετε δεξιά. Σε 0,45χλμ βγαίνετε από το χωριό Καστέλια όπου δεξιά σας “ΜΝΗΜΕΙΟ”. ΠΡΟΣΟΧΗ από εδώ και μέτα βρίσκεστε  σε δρόμο με αντίθετη φόρα στην απλή διαδρομή των αγωνιστικών. Συνεχίζετε για 3,58 χλμ όπου στο ΤΑΦ με το ξύλινο σπίτι δεξιά στρίβετε δεξιά.  Σε 0,34χλμ στην διχάλα όπου αριστερά το ΣΤΟΠ τις Ε.Δ. πάτε δεξιά προς Οινοχώρι για να φθάσετε σε 5,15 ΧΛΜ στην πλατεία του χωριού όπου και η παιδική χαρά. Συνεχίζετε ευθεία προς το χωριό Σκλήθρο. Σε 3,28χλμ συναντάτε το χωριό Σκλήθρο το όποιο και διασχίζετε ευθεία.  Σε 4,11χλμ φθάνετε στο 23,90χλμ της ειδικής. Και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για δίοδο ασθενοφόρου.

Η ειδική διαδρομή «Καλοσκοπή»

Για την ειδική «Καλοσκοπή» υπάρχουν δύο προσβάσεις. Η πρώτη πρόσβαση είναι από την αφετηρία της ειδικής. Ακολουθώντας την Ν.Ε.Ο ΛΑΜΙΑΣ-ΑΘΗΝΩΝ στρίβετε δεξιά προς ΑΜΦΙΣΣΑ στον κόμβο των Θερμοπυλών. Σε 24,87 χλμ., στρίβετε δεξιά προς Καστέλια στον μεγάλο κόμβο. Σε 1,24χλμ στρίβετε λοξώς αριστερά προς Οινοχώρι και σε 0,2χλμ στο ΤΑΦ πάτε δεξιά. Σε 0,22χλμ. στην πλατεία του χωριού συνεχίζετε δεξιά. Σε 0,45χλμ βγαίνετε από το χωριό Καστέλια. Aπό εδώ και έπειτα βρίσκεστε  σε δρόμο με αντίθετη φόρα στην απλή διαδρομή των αγωνιστικών.

Συνεχίζετε για 3,58 χλμ όπου στο ΤΑΦ με το ξύλινο σπίτι δεξιά στρίβετε δεξιά.  Σε 0,34χλμ στην διχάλα όπου αριστερά το ΣΤΟΠ τις Ε.Δ. πάτε δεξιά προς Οινοχώρι για να φθάσετε σε 5,15 ΧΛΜ στην πλατεία του χωριού όπου και η παιδική χαρά. Στρίβετε αριστερά προς Καλοσκοπή και σε 7,41χλμ. φθάνετε στο ομώνυμο χωριό και συνεχίζετε αριστερά. Διασχίζοντας το χωριό σε 0,10χλμ στρίβετε δεξιά κατηφορικά και σε 0,200χλμ όπου δεξιά καθρέφτης συνεχίζετε ευθεία. Ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο του χωριού σε 0,45χλμ στρίβετε δεξιά και σε 0,47χλμ φθάνετε στην  αφετηρία.

Η δεύτερη ενδιάμεση πρόσβαση είναι η εξής: ακολουθώντας την Ν.Ε.Ο ΛΑΜΙΑΣ-ΑΘΗΝΩΝ στρίβετε δεξιά προς ΑΜΦΙΣΣΑ στον κόμβο των Θερμοπυλών. Σε 24,87 χλμ. , στον κόμβο όπου δεξιά οδηγεί προς Καστέλια-Οινοχώρι, συνεχίζετε ευθεία προς Άμφισσα. Σε 10,95χλμ στρίβετε πίσω δεξιά προς Καλοσκοπή. Σε 6,49χλμ βρίσκεστε στο 6,24χλμ της Ε.Δ. Πρέπει να παρκάρετε στην μια πλευρά του δρόμου, καθώς είναι δίοδος ασθενοφόρου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα