fbpx

Γκραν Πρι Αυστρίας: “Αφεντικό” στις κατατακτήριες ο Φερστάπεν!

Γκραν Πρι Αυστρίας: “Αφεντικό” στις κατατακτήριες ο Φερστάπεν!

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν το απόλυτο “αφεντικό” στις κατατακτήριες του Γκραν Πρι Αυστρίας για τη Formula 1. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull γύρισε την πίστα Red Bull Ring σε 1:04.391 κατακτώντας έτσι την pole position ενόψει του κυριακάτικου αγώνα. Αυτή ήταν η έκτη φετινή νίκη του Φερστάπεν σε κατατακτήριες, με τις πέντε προηγούμενες να έχουν μετουσιωθεί και σε ισάριθμες νίκες στα αντίστοιχα Γκραν Πρι.

Δεύτερος στη μάχη της pole position ακολούθησε ο Σαρλ Λεκλέρ με διαφορά μόλις +0.048, ενώ τρίτος ήταν ο Κάρλος Σάινθ με απόσταση +0.190 από τον Φερστάπεν. Πρόκειται για μία θετική εικόνα για τις δύο Ferrari που επιβεβαιώνει την αντίστοιχη παρουσία τους στις ελεύθερες δοκιμές νωρίτερα, σε ένα τριήμερο που τα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας λειτουργούν με την προθήκη αναβαθμίσεων.

Την έκπληξη την ημέρα έκανε πάντως ο Λάντο Νόρις της McLaren (μία ομάδα που επίσης έφερε αναβαθμίσεις αυτό το τριήμερο) παίρνοντας την τέταρτη θέση, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes ακολούθησε ως πέμπτος. Στις θέσεις Νο6 και Νο7 πλασαρίστηκαν οι δύο Aston Martin με τους Λανς Στρολ και Φερνάντο Αλόνσο.

Από την πλευρά του, άσχημη κατάληξη είχαν οι κατατακτήριες για τον Σέρχιο Πέρες που έμεινε στην 15η θέση. Αιτία αυτής της… ζημιάς για τον Μεξικανό της Red Bull ήταν πως και οι δύο γρήγοροι γύροι που έβγαλε στο Q2 ακυρώθηκαν λόγω πατημάτων του εκτός ορίων της πίστας.

Τα τελικά αποτελέσματα των κατατακτηρίων:

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου (ώρες Ελλάδος):

Σάββατο
13:00 Sprint Shootout (Κατατακτήριες του Sprint Race)
17:00 Sprint Race

Κυριακή
16:00 Γκραν Πρι Αυστρίας

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα