fbpx

Στέλα: “Θα υπάρξει ορατή διαφορά δεκάτων του δευτερολέπτου με τις αναβαθμίσεις που φέρνουμε”

Στέλα: “Θα υπάρξει ορατή διαφορά δεκάτων του δευτερολέπτου με τις αναβαθμίσεις που φέρνουμε”

Αισιόδοξος πως η McLaren θα μπει σε μία καμπή ανόδου, αρχής γενομένης από το Γκραν Πρι Αυστρίας, δηλώνει ο Αντρέα Στέλα. Ο επικεφαλής της βρετανικής ομάδας επιβεβαίωσε πως στον προσεχή αγώνα έρχεται το πρώτο πακέτο αναβαθμίσεων για τα μονοθέσια, το οποίο όμως θα προσαρμοστεί σε αυτά σε βάθος… τριών αγώνων, δηλαδή στην Αυστρία, στο Silverstone της Βρετανίας και στην Ουγγαρία, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

“Η Αυστρία είναι μία πίστα στην οποία τα έχουμε πάει καλά στο παρελθόν. Νομίζω έχει έξι ή επτά στροφές, τέσσερις εκ των οποίων είναι υψηλής ταχύτητας, στις οποίες μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η Αυστρία θα είναι επιπρόσθετα το πρώτο βήμα της προσθήκης των αναβαθμίσεων στα αυτοκίνητά μας. Αυτό το στοιχείο μπορεί να αποδειχθεί σημαντικότερο από το πόσο ταιριάζει η πίστα στα χαρακτηριστικά των μονοθεσίων μας.

Αυτό είναι ένα ορόσημο, ως προς τις πιθανότητες να αντιστρέψουμε την εικόνα της σεζόν. Όχι μόνο με τις αναβαθμίσεις που θα φέρουμε στην Αυστρία, αλλά και με εκείνες που θα ακολουθήσουν στους μετέπειτα αγώνες. Δεν εστιάζουμε στα χαρακτηριστικά της πίστας, αλλά στο ίδιο το αυτοκίνητο. Θα έχουμε μονάχα ένα σκέλος ελεύθερων δοκιμών, οπότε θα πρέπει εκεί να εκτιμήσουμε τα δεδομένα και μετά να τεθούμε σε μία πιο ανταγωνιστική νοοτροπία.

Εξαρτόμαστε από αυτό το πακέτο αναβαθμίσεων, όμως θα το εισαγάγουμε συνολικά στους τρεις επόμενους αγώνες. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν ορατά μερικά δέκατα του δευτερολέπτου διαφοράς στον γύρο, από αγώνα σε αγώνα”, ανέφερε ο Στέλα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα