fbpx

Ο Νεβίλ αποκλείστηκε από το Ράλι Κένυας!

Ο Νεβίλ αποκλείστηκε από το Ράλι Κένυας!

Ο Τιερί Νεβίλ αποκλείστηκε από το Ράλι Σαφάρι Κένυας το βράδυ της Κυριακής, αφού οι αγωνοδίκες διαπίστωσαν ότι ο Βέλγος πραγματοποίησε παράνομες δραστηριότητες αναγνώρισης κατά τη διάρκεια του ράλι.

Ο οδηγός της Hyundai Motorsport τερμάτισε στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης στον έβδομο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, αλλά αποκλείστηκε από τους αγωνοδίκες μετά από ακρόαση που έλαβε χώρα στο σέρβις παρκ.

Οι αγωνοδίκες συνόψισαν το πόρισμα της έκθεσης που έλαβαν από τον γραμματέα του αγώνα, η οποία ξεκίνησε ανεξάρτητα από τους διοργανωτές του Ράλι Σαφάρι. Σε αυτήν αναφέρονταν περιπτώσεις όπου ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο εθεάθη, μετά από αναγνώριση, να οδηγεί σε διαδρομές που θα χρησιμοποιούνταν ως ειδικές διαδρομές κατά τη διάρκεια του ράλι.

Το άτομο βρισκόταν σε ιδιωτικό χώρο χωρίς άδεια και σταμάτησε από υπαλλήλους σε δύο σημεία σε δύο διαφορετικές ημέρες. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στους αγωνοδίκες έδειξαν συνδέσεις του ατόμου αυτού με τον Νεβίλ.

Όταν ρωτήθηκε, ο Βέλγος παραδέχτηκε αμέσως στους αγωνοδίκες ότι γνώριζε το πρόσωπο που εντοπίστηκε και ότι είχε ζητήσει την υποστήριξή του για τον εντοπισμό συγκεκριμένων προβλημάτων (περιοχές όπου είχαν μετακινηθεί βράχοι) σε ορισμένες ειδικές διαδρομές.

Το άρθρο 35.4.2 του Αθλητικού Κανονισμού της FIA WRC 2023, αναφέρει: «Μετά τη δημοσίευση των Συμπληρωματικών Κανονισμών, μόνο με τη ρητή εξουσιοδότηση του Υπεύθυνου της διαδρομής και του Τμήματος Ράλι της FIA μπορεί οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με ένα εγγεγραμμένο πλήρωμα να ταξιδέψει στη διαδρομή ή πάνω από μια ειδική διαδρομή του ράλι (εκτός από πεζή). Ο κανόνας αυτός ισχύει μέχρις ότου η εν λόγω ειδική διαδρομή τερματιστεί, ανοίξει για τη δημόσια κυκλοφορία και δεν θα χρησιμοποιείται πλέον στο πλαίσιο του ράλι».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα