fbpx

Ράλι Κένυας: Νέος θρίαμβος για τον Σεμπαστιάν Οζιέ! (vid)

Ράλι Κένυας: Νέος θρίαμβος για τον Σεμπαστιάν Οζιέ! (vid)

Την τρίτη φετινή του νίκη στο WRC πανηγύρισε ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο οδηγός της Toyota ήταν απόλυτος κυρίαρχος Ράλι Κένυας, κρατώντας την πρωτοπορία αδιάκοπα από το πρωί της Παρασκευής έως το φινάλε της Κυριακής. Αυτή ήταν μάλιστα η 58η νίκη καριέρας του σπουδαίου Γάλλου.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Κάλε Ροβάνπερα. Ο περσινός νικητής του Ράλι Κένυας και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου κινούταν σταθερά πίσω από τον Οζιέ στην κατάταξη, δίχως όμως να μπορέσει να αξιοποιήσει τις… στιγμές αδυναμίας του ομόσταυλού του στην Toyota ώστε να τον περάσει και να πάρει τη νίκη.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Έλφιν Έβανς. Ο Βρετανός της Toyota βρέθηκε από την Παρασκευή σταθερά στην τρίτη θέση, φρόντισε να εξουδετερώσει την οποιαδήποτε απειλή από τον τέταρτο Τακαμότο Κατσούτα και έτσι ανέβηκε για τρίτη φορά φέτος στο βάθρο. Αξιοσημείωτο είναι πως με την τέταρτη θέση του Κατσούτα η Toyota ολοκλήρωσε ένα ονειρικό 1-2-3-4, επίτευγμα που είχε σημειώσει ξανά και πέρσι στο Ράλι Κένυας.

Για τα ελληνικά χρώματα τα πράγματα δεν είχαν την βέλτιστη έκβαση, αφού τόσο ο Ιορδάνης Σερδερίδης όσο και ο Γιώργος Βασιλάκης είχαν εγκαταλείψεις που δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν μέχρι τέλους στον αγώνα.

Η τελική κατάταξη του Ράλι Κένυας:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα