fbpx

Μαρτίν: “Υπάρχει πόλεμος μεταξύ Michelin και εργοστασίων για τους περιορισμούς στα ελαστικά”

Μαρτίν: “Υπάρχει πόλεμος μεταξύ Michelin και εργοστασίων για τους περιορισμούς στα ελαστικά”

Μία ενδιαφέρουσα πτυχή σχετικά με τη διαχείριση των ελαστικών στην τρέχουσα σεζόν του Moto GP αποκάλυψε ο Χόρχε Μαρτίν. Ο Ισπανός αναβάτης της Ducati αποκάλυψε πως οι μοτοσικλέτες θα μπορούσαν να βγάλουν γύρους μέχρι και 3-4 δευτερόλεπτα ταχύτερους, ωστόσο είναι “δεμένες” από αυστηρούς περιορισμούς της Michelin, ειδικά στο κομμάτι της πίεσης αέρος στα ελαστικά. Ο Μαρτίν χαρακτήρισε αυτή την κατάσταση ως έναν εξελισσόμενο πόλεμο ανάμεσα σε εργοστάσια και Michelin, ο οποίος… μαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

“Είναι κρίμα που έχουμε περιορισμούς στα ελαστικά. Νομίζω πως οι μοτοσικλέτες βρίσκονται σε ένα επίπεδο στο οποίο τα ελαστικά δεν μπορούν ακόμη να ανταποκριθούν. Μπορούμε να κινηθούμε 3-4 δευτερόλεπτα ταχύτερα, αλλά έτσι θα φτάσουμε στο όριο (αντοχής) των ελαστικών. Είναι κρίμα, διότι δεν μπορούμε έτσι να βάλουμε την αναγκαία πίεση (αέρος) στα ελαστικά που χρειαζόμαστε. Εάν δεν είχαμε περιορισμό σε αυτό, θα ήμασταν ακόμη ταχύτεροι.

Μερικές φορές η Michelin μας ζητά να θέσουμε μία συγκεκριμένη πίεση στα ελαστικά η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη. Νιώθουμε ότι θα πέσουμε στην επόμενη στροφή. Υπάρχει ένας πόλεμος ανάμεσα στα εργοστάσια και τη Michelin. Γνωρίζω πως η Michelin θέλει πρωτίστως να υπάρχει ασφάλεια και να μην προκύψουν προβλήματα με τα ελαστικά, αλλά οι ομάδες θέλουν να κατεβάσουν ακόμη περισσότερο τα χρονόμετρα. Ένας ένας μεγάλος πόλεμος που διαμορφώνει όλους τους αγώνες”, ανέφερε ο Μαρτίν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα