fbpx

World Rallycross: Νέα νίκη για Κριστόφερσον στη Νορβηγία (vid)

World Rallycross: Νέα νίκη για Κριστόφερσον στη Νορβηγία (vid)

Νικητής στη Νορβηγία και τον δεύτερο σταθμό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross αναδείχθηκε ο Γιόχαν Κριστόφερσον. Ο σπουδαίος Σουηδός και πέντε φορές πρωταθλητής, έρχεται να συνδυάσει αυτή τη νίκη με εκείνη του πρώτου φετινού αγώνα στην Πορτογαλία, με αποτέλεσμα να εδραιωθεί πλήρως στην κορυφή της βαθμολογίας.

Συνολικά αυτή ήταν η 37η νίκη καριέρας για τον Κριστόφερσον, με τον συγκεκριμένο αγώνα μάλιστα να είναι ο 100ος στην ιστορία της διοργάνωσης, αποτελώντας ένα χαρακτηριστικό ορόσημο.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Νίκλας Γκρόνχολμ -γιος του σπουδαίου Μάρκους Γκρόνχολμ- ο οποίος έτσι ανέβηκε και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της σεζόν. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Τίμο Σάιντερ, γνωστός ως δύο φορές πρωταθλητής του DTM, ο οποίος πλασαρίστηκε έτσι στην πρώτη τριάδα για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια.

Αξιομνημόνευτο ήταν και ένα συμβάν στους αρχικούς γύρους κατάταξης. Ο Όλε Κρίστιαν Βέιμπι, έχοντας κλατάρισμα από τον πρώτο γύρο της κούρσας οπότε και μειωμένη ταχύτητα, έφραξε τον δρόμο στον Τίμι Χάνσεν όταν ο Σουηδός δοκίμασε να προσπεράσει από την εσωτερική. Αυτό είχε ως συνέπεια το αυτοκίνητο του Χάνσεν να προσγειωθεί άτσαλα έπειτα από ένα άλμα και να υποστεί… ανήκεστο βλάβη, τερματίζοντας πρόωρα την αγωνιστική παρουσία του Σουηδού στην πατρίδα του.

Ο Βέιμπι τιμωρήθηκε με μηδενισμό στη συγκεκριμένη κούρσα, ενώ ο Τίμι Χάνσεν τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.000 ευρώ για αντιαθλητική συμπεριφορά λόγω του χτυπήματος… με την παλάμη στο αυτοκίνητο του Βέιμπι, λίγες στιγμές μετά το συμβάν.

Επόμενος σταθμός της σεζόν θα είναι η Σουηδία το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα