fbpx

Ράλι Λετονίας: Θρίαμβος… εντός έδρας για τον Σεσκς (vid)

Ράλι Λετονίας: Θρίαμβος… εντός έδρας για τον Σεσκς (vid)

Τη νίκη στο Ράλι Λετονίας για το ERC πανηγύρισε ο Μάρτινς Σεσκς. Ο Λετονός οδηγός της Team MRF Tyres με Skoda Fabia RS πήρε την πρωτοπορία από την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα και τη διατήρησε… αδιαπραγμάτευτα μέχρι το φινάλε, πανηγυρίζοντας έτσι τη δεύτερη φετινή του νίκη, έπειτα από εκείνη στο Ράλι Πολωνίας.

Δεύτερος στην κατάταξη ακολούθησε ο Χέιντεν Πάντον. Ο Νεοζηλανδός της BRC Racing Team με αυτοκίνητο Hyundai i20 N κατάφερε να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση της κατάταξης από τα μισά του Σαββάτου και παρέμεινε σταθερά εκεί ως το φινάλε, κινούμενος πάντως σταθερά σε μία διαφορά περίπου 30 δευτερολέπτων από το Σεσκς, η οποία αυξήθηκε στο τέλος. Παρόλα αυτά, τούτο το αποτέλεσμα διατηρεί τον Πάντον σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας της σεζόν.

Τρίτος ακολούθησε ο Μαντς Όστμπεργκ με Citroen C3. Ο Νορβηγός ουσιαστικά έχασε από το Σάββατο έδαφος στη μάχη της δεύτερη θέσης από τον Πάντον, οπότε κλήθηκε να συμβιβαστεί με το τρίτο σκαλί του βάθρου. Αυτό ήταν πάντως το δεύτερο φετινό πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα για τον Όστμπεργκ, που σταθεροποιείται έτσι και στην τρίτη θέση της γενικής βαθμολογίας.

Η τελική κατάταξη του Ράλι Λετονίας:

Επόμενος σταθμός της σεζόν στο ERC θα είναι το Ράλι Σουηδίας. Οι μάχες θα δοθούν πέριξ της πόλης Κάρλσταντ το διάστημα 6-8 Ιουλίου και αυτός μάλιστα θα είναι ο τελευταίος φετινός αγώνας σε χωμάτινο τερέν, καθώς τα άλλα τρία ράλι που θα ακολουθήσουν μεταγενέστερα διεξάγονται όλα σε άσφαλτο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα