fbpx

Γκραν Πρι Καναδά: Νίκη με… “πακέτο” από ρεκόρ για τον Φερστάπεν! (vid)

Γκραν Πρι Καναδά: Νίκη με… “πακέτο” από ρεκόρ για τον Φερστάπεν! (vid)

Την νίκη στο Γκραν Πρι Καναδά πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν. Ο οδηγός της Red Bull διατήρησε με άνεση την πρωτοπορία από την εκκίνηση έως τον τερματισμό, πραγματοποιώντας ακόμη μία επίδειξη ισχύος στη φετινή σεζόν. Αυτή ήταν η έκτη φετινή νίκη του Ολλανδού σε σύνολο οκτώ αγώνων στο πρωτάθλημα της Formula 1, εδραιώνοντας έτσι ακόμη περισσότερη την παρουσία του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παράλληλα, αυτός ο θρίαμβος του Φερστάπεν συνοδεύτηκε από δύο εντυπωσιακά ρεκόρ. Συνολικά αυτή ήταν η 41η νίκη καριέρας του Ολλανδού στη Formula 1, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει την επίδοση του θρυλικού Άιρτον Σένα, στην πέμπτη θέση όλων των εποχών. Μάλιστα, αυτή ήταν και η 100η νίκη της Red Bull στην ιστορία της, στο πρωτάθλημα.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Φερστάπεν έφτασε στην ιστορική επίδοση των 224 συνεχόμενων γύρων στην πρωτοπορία, όντας πλέον πέμπτος όλων των εποχών στη συγκεκριμένη λίστα. Ο ακριβώς προηγούμενος οδηγός που είχε φτάσει σε τέτοιο νούμερο ήταν ο Νάιτζελ Μάνσελ, όταν το 1992, μεταξύ των Γκραν Πρι Βραζιλίας και Μονακό είχε μετρήσει 235 σερί γύρους ως επικεφαλής. Πρώτος όλων των εποχών σε αυτή τη λίστα παραμένει ο Αλμπέρτο Ασκάρι, με 306 σερί γύρους στην πρωτοπορία.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο εντυπωσιακός Φερνάντο Αλόνσο. Ο οδηγός της Aston Martin έδωσε καθ’ όλη τη διάρκεια των 70 γύρων μία… old school μάχη με τον Λιούις Χάμιλτον για το δεύτερο σκαλί του βάθρου, με πιο κομβικό σημείο το προσπέρασμα του Ισπανού επί του Βρετανού στον 22ο γύρο.

Από εκεί και πέρα, οι δυο τους διατήρησαν τις θέσεις τους, ανεβαίνοντας αμφότεροι στο βάθρο, με τον Αλόνσο να είναι δεύτερος.

Σημειώνεται πως για τον Χάμιλτον της Mercedes αυτή ήταν η πρώτη φορά στο 2023 που πλασάρεται στην πρώτη τριάδα σε δύο σερί αγώνες, μιας και είχε προηγηθεί και τη δεύτερη θέση του στο Γκραν Πρι Βαρκελώνης.

Χαμηλότερα στην κατάταξη, οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ ακολούθησαν στις θέσεις Νο4 και Νο5 για τη Ferrari. Μάλιστα, στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Ισπανός έλαβε οδηγία να μην πιέσει αναζητώντας κάποιο προσπέρασμα. Ο Σέρχιο Πέρες αρκέστηκε στην έκτη θέση, ενώ ο Αλεξάντερ Άλμπον πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση πλασαριζόμενος έβδομος και κερδίζοντας την ψήφο των φιλάθλων ως Ο Οδηγός Της Ημέρας.

Στους βαθμούς κατάφερε να πλασαριστεί ο Λανς Στρολ, τερματίζοντας ένατος για λογαριασμό της Aston Martin, σε αντίθεση με τον Τζορτζ Ράσελ που υποχρεώθηκε σε εγκατάλειψη λόγω υπερθέρμανσης των φρένων. Μάλιστα, ο Βρετανός της Mercedes είχε νωρίτερα μία… άγαρμπη επαφή με τις μπαριέρες, με τους μηχανικούς του όμως να καταφέρνουν να επιδιορθώσουν τη ζημιά.

Η τελική κατάταξη του Γκραν Πρι Καναδά:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα