fbpx

Γκραν Πρι Γερμανίας: Θρίαμβος για Μαρτίν στο… μπρα-ντε-φερ με Μπανιάια! (vid)

Γκραν Πρι Γερμανίας: Θρίαμβος για Μαρτίν στο… μπρα-ντε-φερ με Μπανιάια! (vid)

Ο Χόρχε Μαρτίν ήταν ο μεγάλος νικητής του Γκραν Πρι Γερμανίας για το Moto GP. Ο Ισπανός αναβάτης της Prima Pramac πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ωστόσο για να βρεθεί στο φινάλε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έπρεπε να επικρατήσει σε μία σκληρή μάχη του Πέκο Μπανιάια. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη καριέρας για τον αναβάτης της ομάδας-δορυφόρου της Ducati (η προηγούμενη το 2021 στην Αυστρία) και παράλληλα ο τρίτος φετινός αγώνας που τον βρίσκει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου.

Δεύτερος εν τέλει ακολούθησε ο Μπανιάια. Ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία λίγο μετά την εκκίνηση, έμεινε πίσω από τον Μαρτίν, ξαναπέρασε πρώτος δέκα γύρους πριν το φινάλε, αλλά στο τέλος ξαναέμεινε πίσω, μη μπορώντας να βρει ένα νέο προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο. Αυτό πάντως ήταν το τέταρτο φετινό βάθρο του Ιταλού, που παραμένει πρωτοπόρος της βαθμολογίας.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ζοάν Ζαρκό, ομόσταυλος του Μαρτίν στην Prima Pramac. Ο Γάλλος δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη πίεση από τον τέταρτο Μάρκο Μπετσέκι, δίχως όμως να μπορέσει ποτέ και ο ίδιος να απειλήσει την πρώτη δυάδα. Αυτός ήταν μάλιστα ο τρίτος σερί αγώνας που ο Ζαρκό ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αξιοπρόσεκτο είναι πως ο Λούκα Μαρίνι πήρε την πέμπτη θέση, προσφέροντας έτσι ένα εντυπωσιακό 1-2-3-4-5 στις μοτοσικλέτες της Ducati. Έκτος ακολούθησε ο Τζακ Μίλερ με KTM. Επόμενος σταθμός της σεζόν είναι την αμέσως επόμενη εβδομάδα το Γκραν Πρι Ολλανδίας, στην πίστα του Άσεν.

Η τελική κατάταξη του Γκραν Πρι Γερμανίας:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα