fbpx

Formula 1: Ο Φερστάπεν κυνηγάει το “στοιχειωμένο” ρεκόρ του Ασκάρι

Formula 1: Ο Φερστάπεν κυνηγάει το “στοιχειωμένο” ρεκόρ του Ασκάρι

Στο Γκραν Πρι Καναδά ο Μαξ Φερστάπεν ήταν επικεφαλής από την εκκίνηση ως τον τερματισμό, φτάνοντας στον απίστευτο αριθμό των 224 σερί γύρων ως πρωτοπόρος του (εκάστοτε) αγώνα. Αυτή η επίδοση τον κατατάσσει στην πέμπτη θέση όλων των εποχών και πλέον ο Ολλανδός στρέφει το βλέμμα προς τα πάνω, ευελπιστώντας να αγγίξει την κορυφή.

Ο Αλμπέρτο Ασκάρι.

Το απόλυτο ρεκόρ σε αυτή τη λίστα ανήκει στον θρυλικό Αλμπέρτο Ασκάρι. Ο σπουδαίος οδηγός του μακρινού παρελθόντος είχε μετρήσει 305 γύρους ως συνεχόμενα πρωτοπόρος, μεταξύ του Γκραν Πρι Βελγίου και του Γκραν Πρι Ολλανδίας του 1952. Οι δύο επόμενες κορυφαίες επιδόσεις ανήκουν αμφότερες στον Άιρτον Σένα, με 264 γύρους το 1988 και 237 γύρους το 1989.

Ο Άιρτον Σένα.

Για τον Φερστάπεν, η κατάρριψη του απόλυτου ρεκόρ απαιτεί να διατηρηθεί… αμετάκλητα στην κορυφή του γκριντ για κάτι παραπάνω από έναν αγώνα ακόμη. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος από την εκκίνηση έως τον τερματισμό στο Γκραν Πρι Αυστρίας που ακολουθεί και επιπρόσθετα θα πρέπει να διατηρηθεί επικεφαλής στο Γκραν Πρι Βρετανίας, στο Σίλβερστοουν, από την εκκίνηση έως και τον 11ο γύρο. Εάν τα καταφέρει, η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών θα γίνει δική του.

Τα μεγαλύτερα σερί γύρων πρωτοπορίας:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα