fbpx

F1, Grand Prix Καναδά: Pole position για τον…παντός καιρού Μαξ Φερστάπεν (vids)

F1, Grand Prix Καναδά: Pole position για τον…παντός καιρού Μαξ Φερστάπεν (vids)

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull επικράτησε και στο μετεωρολογικό ροντέο των κατατακτήριων του Grand Prix Καναδά.

 Για 25η φορά στην καριέρα του και για 5η μέσα στην σεζόν ο Μαξ Φερστάπεν θα εκκινήσει από την pole position καθώς είχε τον καλύτερο χρόνο στο τρίτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών, σε μία διαδικασία που σημαδεύτηκε από τις όλο και χειρότερες καιρικές συνθήκες με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas να σημειώνει την ευχάριστη έκπληξη καθώς είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση.

Ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin είχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο ενώ ακολούθησε το δίδυμο της Mercedes με τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και ο Άλεξ Άλμπον με την στρατηγική της Williams να τον φέρνει στην κορυφή των επιδόσεων στο Q2 και θα εκκινήσει από τη δέκατη θέση.

 Στον αντίποδα, ο Κάρλος Σάινθ βρέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις εκτός τόπου και χρόνου και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα με τον Ισπανό να εκκινεί από την 8η θέση ενώ η Ferrari τα έκανε…μούσκεμα με τον Σαρλ Λεκλέρ με τον Μονεγάσκο να μένει εκτός Q3. Λίγες ώρες μετά ο Σάινθ τιμωρήθηκε ποινή τριών θέσεων από το grid για το περιστατικό με τον Πιέρ Γκασλί της Alpine.

 Ο Σέρχιο Πέρες δήλωσε λίγες ημέρες πριν ότι επιθυμεί ένα restart στην σεζόν του στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ, ωστόσο ο Μεξικανός της Red Bull για άλλη μία φορά έκανε δύσκολη τη ζωή παίρνοντας εκκίνηση από τη 12η θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα