fbpx

24 ώρες του Σπα: Επιστροφή στις νίκες για την YART Yamaha (vids)

24 ώρες του Σπα: Επιστροφή στις νίκες για την YART Yamaha (vids)

Η αυστριακή ομάδα της YART Yamaha ήταν εκείνη που αναδείχθηκε νικήτρια στις 24 ώρες του Σπα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής.

Την πρώτη της νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής μοτοσσκλετών, το FIM EWC, μετά τον 12ωρο αγώνα στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας το 2020, πανηγύρισε η YART Yamaha με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Σπα-Φρανκορσάν του Βελγίου.

 Έχοντας την καλύτερη επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές η ομάδα με αναβάτες τους Νίκολο Κάνεπα, Μάρβιν Φριτς και Κάρελ Χάνικα είχε και πάλι πρόβλημα στην εκκίνηση με αποτέλεσμα να πέσει στην 8η θέση. Η ομάδα χρειάστηκε κάτι  λιγότερο από μισή ώρα ωστόσο για να ανακτήσει την πρωτιά.

Η συγκεκριμένη ομάδα είχε δείξει σε μία σειρά από αγώνες ότι διαθέτει την ταχύτητα αλλά όχι και την αξιοπιστία και αυτή τη φορά όλα τα κομμάτια του παζλ μπήκαν στην σωστή σειρά και θέση με τη YART να φτάνει πρώτη στην καρό σημαία, μπροστά από την περυσινή νικήτρια, τη BMW Motorrad ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε η SERT Suzuki, αφήνοντας στην 4η θέση την πρωταθλήτρια και νικήτρια του πρώτου αγώνα, στο 24 Heures Motos του Απριλίου στο Λε Μαν, την FCC TSR Honda.

Επόμενος σταθμός, ο τρίτος και προτελευταίος της σεζόν, οι 8 ώρες της Σουζούκα, στην Ιαπωνία στις 6 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα