fbpx

F1, Grand Prix Καναδά: Το 1-2 στο FP2 η Mercedes (vid)

F1, Grand Prix Καναδά: Το 1-2 στο FP2 η Mercedes (vid)

Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ ήταν οι ταχύτεροι στο δεύτερο σκέλος ελεύθερων δοκιμών για το Grand Prix Καναδά.

 Οι διοργανωτές απέφυγαν μεγάλο φιάσκο με το μεγαλύτερο διάστημα των πρώτων ελεύθερων δοκιμών να κυλά με καθεστώς κόκκινης σημαίας εξαιτίας βλάβης στο CCTV. Το πρόβλημα παρέμεινε για ώρα και ευτυχώς λύθηκε περίπου 20 λεπτά πριν την έναρξη των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών που πήγαν μισή ώρα νωρίτερα και θα κρατούσαν 30 λεπτά παραπάνω από τον αρχικό προγραμματισμό.

H διαδικασία δεν θα μπορούσε να μην σημαδευτεί από απρόοπτα και αυτά ήρθαν με τη Haas του Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Στην πίστα του Μόντρεαλ που φέρει το όνομα του αείμνηστου Ζιλ Βιλνέβ, Red Bull, Ferrari και Aston Martin πέρασαν σχεδόν το πρώτο μισό με τη μαλακή γόμα έχοντας τους ταχύτερους χρόνους ενώ η Mercedes έμεινε με τη μεσαία γόμα και με μεγαλύτερο φορτίο καυσίμων.

 Καθώς το οδόστρωμα άρχισε να στρώνεται με περισσότερο λάστιχο η Mercedes αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη μαλακή γόμα με τον Λιούις Χάμιλτον να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας και τον ομόσταβλό του, Τζορτζ Ράσελ να ακολουθεί.

 Μεγάλο ερωτηματικό ήταν η εξέλιξη των καιρικών συνθηκών με την πιθανότητα βροχής να είναι υψηλή, όπως και τις επόμενες ημέρες, η βροχή που έκανε την εμφάνισή της μόλις στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας – και στο τέλος ήταν ιδιαίτερα έντονη –  με τους οδηγούς να έχουν ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους να τρέξουν με ενδιάμεσα και με βρόχινα ελαστικά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα